Ekonomi

AstraZeneca, beklentileri aşan 3Ç raporu sonrasında 2022 kazanç görünümünü yükseltti

Yazar – Scott Kanowsky

Investing.com – AstraZeneca PLC (LON:AZN), üçüncü çeyrekteki güçlü getirilere atıfta bulunarak pay başına tüm yıl gelir beklentisini yükseltti fakat görünümün daha evvel iddia edilenden daha büyük bir döviz tesiriyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

İngiltere Cambridge merkezli ilaç üreticisi, sabit döviz kurları üzerinden pay başına yıllık çekirdek çıkarın, “yüzde yirmilerin sonu ila yüzde otuzların başı” aralığında artmasını beklediğini söyledi. Şirket başlangıçta bu sayının “yüzde yirmilerin orta ve yüksek seviyeleri” bandında artacağını öngörmüştü.

Şirket payları Perşembe günü piyasa öncesinde yükselişe geçti.

İcra Konseyi Lideri Pascal Soriot, yaptığı açıklamada “AstraZeneca, son kazanç güncellememizden bu yana 19 önemli ruhsatlandırma onayı ile AR-GE’ye yaptığımız sürekli yatırımın faydasını görmeye devam ediyor.” dedi.

“Buna ek olarak büyüme hedeflerimizi gerçekleştirmeye odaklanmaya devam ederken son zamanlarda elde ettiğimiz cesaret verici veriler bize, ilave geç aşama klinik deneylere devam etme konusunda güven verdi.”

Üçüncü çeyrekte satışlar geçen yılın tıpkı periyoduna kıyasla sabit kurla %19 artarak 11 milyar dolara ulaşarak analist iddialarının üzerinde gerçekleşti. Pay başına çekirdek çıkar da kestirimleri aşarak %70 artışla 1,67 dolara yükseldi.

Ancak AstraZeneca, para ünitelerinin – bilhassa de yükselen ABD dolarının – Kasım ve Ekim aylarında 31 Ekim’deki spot düzeylerde kalması halinde yıllık çekirdek EPS’nin “orta ila yüksek tek haneli” bir darbe alacağını belirtti. Evvelki varsayımlar, orta düzeylerde tek haneli bir tesir bekliyordu.

Toplam gelirin de orta düzeylerde tek haneli aralıkta olumsuz etkileneceği düşünülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu