Ekonomi

ASKON, URAYSİM Projesine Destek Veriyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesi, Milli Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) Projesi için destek açıklaması yaptı.

ASKON Eskişehir Şube Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, URAYSİM’in Türkiye’nin yerli ve milli üretim modeli vizyonunun önemli bir parçası olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“URAYSİM Projesi, ülkemizin raylı sistemler alanında dünya çapında saygın bir merkez haline gelmesi yolunda bir atılımdır. Bu vizyoner projeye duyduğumuz güven ile Türkiye’nin raylı sistemler sektöründe uluslararası arenada öncü rol almasına destek olmakta ve talep görmektedir.” URAYSİM Projesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve hafif raylı sistemleri kullanan şehirlerimizin artan ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir.Gelişmiş hizmetler sunarak uluslararası pazarda değerli bir oyuncu olma potansiyeline sahiptir. yüksek hızlı trenlerin test ve sertifikasyonuna yönelik teknoloji hizmetleri alanında kapasitesi artacak ve bu alanda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alacaktır.

Açıklamada, projenin Eskişehir’de hayata geçirilmesinin şehrin her kesimi tarafından desteklenmesi gerektiğine dikkat çekilerek, bu konuda yapılan eleştiriler hatırlatıldı.

Açıklamada, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi asılsız ve çarpıtılmış iddialarla ne yazık ki engellemeye çalışıyor. Belediyenin projenin uygulanmasını engellemeye çalışması, projenin geleceğini riske atması Eskişehir’e yapılmış büyük bir kötülüktür. Bu zihniyet Eskişehir’e yapılmış büyük bir kötülüktür” denildi. izin vermeyen devrim arabası Eskişehir’de bir kez daha ortaya çıktı.” terimler kullanıldı.

URAYSİM’in sadece bir test alanı ve laboratuvar değil, aynı zamanda bölgesine ve insanına değer katan, birçok birimi bünyesinde barındıran çok yönlü bir tesis olduğuna dikkat çekilerek, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“ASKON Eskişehir olarak URAYSİM Projesi’ne tam destek veriyor, Türkiye’nin yerli ve milli üretim hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağına, ülkemizi raylı sistemler alanında uluslararası rekabet gücüne dönüştüreceğine inanıyoruz. Bu vesileyle; URAYSİM Projesi’nin Eskişehir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını, katacağı maliyeti ve potansiyeli vurgulamak istiyor, projenin bir an önce hayata geçmesi için ilgili tüm tarafların iş birliği içinde hareket etmesini temenni ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu