Ekonomi

Aşırı şahin bir ECB olasılığı konusunda BofA ve Morgan Stanley’den uyarı

Investing.com – Avrupa pazarlarına – dağ keçisi 35, CAC 40, DAX … – ekonomide sert bir iniş olasılığı karşısında belirsizlik geri dönüyor. Uzmanlar ise merkez bankalarının uygulayacağı faiz artırım stratejisine ilişkin spekülasyonlarını sürdürüyor. Önümüzdeki hafta Avrupa Merkez Bankası (ECB) 16 MartYapılacak toplantıya ilişkin görüş sayısı .

Bu itibarla piyasaların bilmediği rastgele bir strateji geliştirmesi durumunda bu Cuma günü saat 18:00’de AMB Başkanı Christine Lagarde’ın konuşmasıizleyeceğiz.

Amerika Bankası (NYSE: BAK ) (BofA) Avrupa ile ilgili haftalık raporunda uyarıyor: “ECB’nin çok fazla sıkılaşmaya yöneldiğine inanıyoruz. Bu hafta aldığımız sinyaller, AMB’nin birçok olası sonucu konusunda bizi çok endişelendiriyor: ekonomi zayıftı ve zayıf olmaya devam ediyor.” , bazı enflasyonist baskılar.” reel yönde ilerliyor ve maliye politikasının ek bir enflasyonist dayanak sağlaması pek olası değil (aslında, yakında daha da kötüleşebilir).

BOFA, diğer şeylerin yanı sıra, tüketici üzerindeki artan baskının altını çiziyor: “Avrupa’daki hanehalkı benzeri görülmemiş bir oranda baskı altında ve gerçek tüketim artışı negatife dönüyor. Tüketiciler tam olarak aynı şey için çok daha fazla para ödüyor: nominal perakende satışlar, önceki yılın %20 üzerinde. “Satış hacimleri pandemi öncesi seviyelere oldukça yakın. Ulusal hesaplarda özel tüketim rakamlarına baktığımızda da benzer bir tablo görüyoruz. Tüketimin geleceği konusunda iyimser olamayız çünkü reel gelirler üzerindeki baskı hafiflese bile artan faiz oranlarının etkisi hissedilecektir.”

Bank of America ekibi, önümüzdeki hafta yapılacak AMB toplantısı hakkında yorumda bulunarak, “50 baz puanlık bir artışla, çekirdek enflasyon daha erken düzelmezse Mayıs ayında 50 baz puanlık bir artış daha bekliyoruz. Varsayımlar muhtemelen katı (kısa vadeli) ve ölçülü olacak.” hat (uzun vadeli) olacaktır. Geniş bir belirsizlik yelpazesi söz konusudur. İç anlaşmazlıklar Lagarde’ın sert olmasına izin vermeyebilir: Fiyatlandırmanın zaten katı olduğu göz önüne alındığında, piyasa okumasının kötümser olacağına dair riskler görüyoruz.”

AMB’den son derece şahin bir duruş bekleyen tek banka BofA değil. Morgan Stanley(NYSE: HANIM“ECB Mart toplantısında 50 baz puan artıracak ve muhtemelen Mayıs ayında da 50 baz puanlık bir artışın sinyalini verecek” notunda yazdı.

MS’de “Yeni tahminimize göre, Avrupa Merkez Bankası Eylül’de duraklamadan önce Mayıs’ta 50 baz puan ve Haziran ve Temmuz’da iki 25 baz puan artışla %4.00’lük nihai bir oran görüyoruz” diye ekliyorlar.

ECB’nin bu şahin duruşu, ABD’li muadili ile aynı çizgide olabilir. Uzmanlar, Fed’in daha uzun süreceğini söylüyor faiz oranlarını yüksek tutmakBeklentilerini ne isteyebileceği yönünde yükseltti, bu da borsalardaki düşüşe katkıda bulunuyor.

Haberler:  laura sanchez

haber-kula.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu