Haber

Antalya’da şiddetli yağış sonrası meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetti

antalya Gece yarısı başlayan şiddetli yağış sel felaketine dönüştü. Halil Yıldız (47) isimli vatandaşın cansız bedeninin Kepez Gazi Bulvarı üzerindeki Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi’nde bir otomobilin içinde bulunduğu öğrenildi. Sağanak yağışın sele dönüşmesi üzerine eğitime bir gün ara verilen kentte, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Acil işi olmayan vatandaşlarımızdan evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum.”

SELDE 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Antalya’da gece yarısı başlayan ve sele dönüşen sağanak ölümlere neden oldu. Kepez ilçesi Gazi Bulvarı üzerindeki Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi’nde Halil Yıldız (47) isimli vatandaşın cansız bedeni bir otomobilin içinde bulundu. Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, sel bölgesindeki çalışmaları yönetmek üzere Antalya’ya geldi.

“ACİL İŞİ OLMAYANLAR DIŞARI ÇIKMAMASIN”

Antalya’da şiddetli yağış nedeniyle kent merkezinde 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi. Yağış nedeniyle oluşan su birikintileri ve su baskınları nedeniyle çok sayıda konut, iş yeri ve araç hasar gördü. Antalyaspor takımı hava koşulları nedeniyle planlanan havalimanına inemedi. Felaketin ardından açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Acil işi olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Önemli olan can kaybının olmaması. İnşallah bunu da aşacağız. Can kaybı yaşanmadan sel felaketi hep birlikte.”

ŞELALE AKIŞLARI KAHVE

Sağanak yağışın ardından yoğun akan Düden Şelalesi’nin rengi kahverengiye döndü. Muratpaşa ilçesine bağlı Lara bölgesinden denize dökülen şelalede, tersten esen rüzgar şelale suyunu deniz yerine karaya uçurdu. Şelalenin denizle buluştuğu noktaya gelenler suyun çamur gibi aktığını görünce şaşkınlığa uğradı. Çamurlu su da denizin üzerinde kahverengi bir tabaka oluşturdu.

EV VE İŞYERLERİ SULARDA BULUNDU

Akşam saatlerinde kent merkezinde etkili olmaya başlayan sağanak yağış, gece saatlerinde şiddetini artırdı. Yoğun yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Vatandaşlar ve araçlar yolda ilerlemekte zorlandı. Bazı kırsal bölgelerde konut ve işyerleri sular altında kaldı. Kent merkezindeki bazı alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşandı.

ANTALYA VALİLİĞİ: 5 İLÇEDE 1 GÜN EĞİTİM DURDU

Antalya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada kentte olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları, sel ve su baskını nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez’deki eğitim kurumlarımızda Hijyen kararı gereği 13.02.2024 Salı günü 1 gün eğitime ara verilmiştir. 5 merkez ilçemizde ise Konyaaltı ve Muratpaşa’da ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle “5 merkez ilçemizde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel 1 gün idari izinli sayılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

ANTALYASPOR GEÇİŞİ PLANLANAN HAVALİMANINA İNMEDİ

Antalyaspor grubunu taşıyan uçak, yoğun yağış nedeniyle Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı’na indi. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Samsunspor maçı sonrası heyetimizi taşıyan uçak, Antalya’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Alanya Gazipaşa Havalimanı’na inmek zorunda kaldı. Heyetimiz Gazipaşa’dan kara yoluyla Antalya’ya dönecek.” bilgi verildi.

“BUGÜNE KADAR GÖRÜLMEMİŞ BİR YAĞIŞ”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, olumsuzluklara anında müdahale ettiklerini belirterek, “Dün akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddeti artan eşi benzeri görülmemiş bir yağış. Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış düştü. Bunların arasında 1450 çalışanımız da var. İtfaiye ve ASAT, 290 aracımızla birlikte yağmura müdahale etti.” “900’ün üzerinde araçtan vatandaşlarımızı tahliye ettik. Şu anda konut ve binalarda tahliye işlemleri yapılıyor. Antalya Valiliği, AFAD, ilçe belediyeleri, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“EVLERİNDEN ÇIKMAMALILAR”

Herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirten Böcek, “Grup arkadaşlarımızla gece gündüz, yağmurda görevimizin başındayız. Telefonlarımız açık, gereğini yapacağız. Antalya’ya ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Geçmiş olsun. Acil işi olmayan vatandaşlarımızdan evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Önemli olan can kaybının olmaması. “İnşallah bu sel felaketini can kaybı olmadan atlatacağız, atlatacağız. birlikte. Meteoroloji Dairesi’nin uyarıları sonrasında önlemimizi aldık. Başta itfaiye teşkilatımız olmak üzere tüm arkadaşlarımız hazırdı” dedi.

beylikovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu