Haber

Aile Mezhep İstismarı Suçlamalarını Reddetti, ‘Akıllı Telefonu’ Günah Keçisi İlan Etti

Türkiye’nin görüştüğü Gümüşel ailesi, 6 yaşında evlilik suçlamalarını reddetti. Aile, davaya ilişkin yaptıkları açıklamada HKG’nin psikolojisinin bozulduğunu savunurken, sürecin hassas noktasını HKG’nin HKG ile tanıştığı an olarak nitelendirdi. akıllı telefon

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG, babasının kendisiyle 2002 yılında altı yaşındayken “evlendiğini” ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını iddia etti.

Türkiye’nin gündemine oturan olayla ilgili 2 yıldır şikayetler üzerine dava açılırken, 6 yaşındaki çocuğu ‘evlilik’ adı altında istismar eden Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı.

6 yaşında evlenen HKG’nin ailesinin resmi makamlar nezdindeki tartışmalara nasıl yanıt verdiği de ortaya çıktı. Ailesi, genç kadının yaşının nüfusa 3 yıl sonra kaydedildiğini, 6-9 yaşında evlilik olmadığını savundu. HKG’nin Kadir İsdeli’den ders aldığını kabul eden aile, “kız istemenin” HKG’nin resmi olarak 14, fiilen 17 yaşındayken yapıldığını iddia etti.

Aile, genç bayanın keyifli bir hayatı olduğunu ancak bir anda değiştiğini, hamileliği sırasında yaşadığı düşük sonrası uyuşturucu kullanmaya başladığını, birtakım varlıklar görmeye başladığını söylediğini yine savundu.

Aileye göre sürecin en hassas noktası HKG’nin “akıllı telefonla görüşmesi” ve “en son gittiği psikiyatrın profili” oldu.

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın haberine göre, o psikiyatrist HKG’ye, ‘ Senin bir kimliğin yok. Çarşaftan çıkmazsan, boşanmazsan, ailenden uzaklaşmazsan huzur bulamazsın. ‘ söz konusu. HKG o psikiyatristin etkisi altındaydı. Bir başka iddia da HKG’nin İzmir’de bir radyoda çalışan biriyle yeni aldığı telefonda hep yazıştığıdır. G. ailesi, durumu Kadir Willekli’ye söylemediklerini ve HKG’ye böyle şeyler yapmaması için ısrar ettiklerini iddia etti.

Aile, 1 yıl aradan sonra HKG’nin Kadir İstekli’den boşanmak istediği haberini aldıklarını ve bu taleplerinde herhangi bir zorluk yaşamadıklarını söyledi.

Anlaşmalı boşanmada çocuğun velayetinin annede kaldığını ve nafakanın HKG’ye bağlandığını bildiren aile, boşanma davasının açıldığı gün şunları söyledi: Annesi, bir yıldır görmediği kızını görmek ümidiyle mahkemeye gitmişti. Onlarca polisin ortasında HKG geldi. Peçesini çıkarmıştı. Bunu gören annesinin durumu kötüleşti.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu