Haber

Ahmet Ağaoğlu istifasını açıkladı

Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor’un lideri Ahmet Ağaoğlu, kulübün genel kurul kararı aldığını ve istifa ettiğini açıkladı. Ağaoğlu, “Yönetim Kurulumuz toplantımızda ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle Yönetim Kurulumuz Olağanüstü Genel Kurul’un 2 Mart 2023 tarihinde yapılmasına karar vermiştir.”

‘TRABZONSPOR’DAN İNSANLAR GELİYOR’

Ağaoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Kamuya açıklama yaptığımız Yönetim Kurulu toplantımızda ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle Yönetim Kurulumuz Olağanüstü Genel Kurulun 2 Mart 2023 tarihinde yapılmasına karar vermiştir. Öncelikle bu kararın hayırlara vesile olmasını temenni ederim. kulübümüze ve camiamıza hayırlı olsun.

Genel Kurul kararı talep eden arkadaşlarımızın süreci sağlıklı bir şekilde yürütüp kongreye hazırlanabilecekleri düşüncesiyle bugün itibariyle Trabzonspor Kulüpler Birliği Başkanlığından ve bağlı şirketlerimizdeki görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım. rahat bir çalışma ortamında.

Öncelikle beş yıllık görevim süresince hiçbir maddi ve manevi fedakarlıktan kaçınmadım, hep takviyeler verdim; 1 Büyük Lig, 1 Türkiye Kupası ve 2 Harika Kupa şampiyonluğunda en büyük paya sahip olan tüm Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, başından beri birlikte çalıştığım Yönetim Kurulu üyesi tüm arkadaşlarıma bugün, değerli delegelerimiz ve Genel Kurulumuz, tüm delegasyon başkanlarımız, kurucu üyelerimiz, geçmiş dönem liderlerimiz, hocalarımız ve oyuncularımız, idari ekibimiz, tüm kulüp çalışanlarımız, yerel ve ulusal basına; Kıymetli Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm ilçe belediye başkanlarına, 8. şampiyonluğumuzda en büyük paya sahip olan vefalı Trabzonspor taraftarlarına ve emeği geçen kıymetli büyüklerime en kalbi şükran ve şükranlarımı sunuyorum. üzerimdeki çaba.

Beş yıl boyunca çok sevdiğim kulübüme lider olarak hizmet etmek hayatımda sahip olduğum en onurlu görevdi.

Benden sonra göreve gelecek olan dost ve büyüklerimin kulübümüzü çok daha yükseklere taşıyacaklarına ve başarı ile yöneteceklerine tüm kalbimle inanıyorum.

Camiamızın bizden sonra gelecek lider ve yöneticilere her zamankinden daha fazla destek vermesi en büyük temennimdir.

Hepimizin çok iyi bildiği gibi elde ettiğimiz başarılar birlik ve beraberlik içinde omuz omuza verdiğimiz çabaların sonucunda elde edilmiştir.

Unutulmamalıdır ki; fertler gelir geçer, esas olan Trabzonspor’dur, Trabzonspor’un başarısıdır.

Kamuoyuna saygılarımla…

Ahmet Ali Ağaoğlu”

AHMET AĞAOĞLU’NUN TRABZONSPOR Skor Kartı

8 Nisan 2018’de düzenlenen muhteşem kongrede Trabzonspor Lideri seçilen Ahmet Ağaoğlu, geride bıraktığı 5 yılda kulübe birçok kupa kazandırdı. Görevi Muharrem Usta’dan devralan Ağaoğlu, kulübün ligde 38 yıl sonra yeniden şampiyon olmasını sağladı. Trabzonspor da bu dönemde bir Ziraat Türkiye Kupası ve iki TFF Süper Kupa kazandı.

Trabzonspor, Ağaoğlu döneminde kulüp tarihinin en pahalı iki oyuncusunu da sattı. Takımın altyapısından ayrılan Yusuf Yazıcı, 18.5 milyon euro’ya Fransa’nın Lille kulübüne, Ahmetcan Kaplan ise 9.5 milyon euro’ya Hollanda’nın Ajax takımına satıldı. Ayrıca Kucka, Cornelius ve Okay Yokuşlu’nun satışlarından 18 milyon euro’nun üzerinde gelir elde edildi.

Ağaoğlu başkanlığı sırasında Ünal Karaman, Hüseyin Çimşir, Eddie Newton ve Abdullah Avcı ile teknik müdürlük yaptı.

Ağaoğlu, bir dönem Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı da yaptı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu