Haber

ABD’de suça karışan silahların yüzde 54’ünün 3 yılda yasal olarak satın alındığı belirlendi.

YENİ ABD’de piyasaya sürülen ateşli silahlarla ilgili federal rapor, polis tarafından suç mahallerinde ele geçirilen silahların yüzde 54’ünün 3 yıl içinde yasal olarak satın alındığını ortaya koydu.

ABD Adalet Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, ülkede silahlı şiddetin yeniden gündeme geldiği bir dönemde ABD Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Dairesi’nin (ATF) hazırladığı kapsamlı bir rapora yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Başsavcısı Merrick Garland, raporu “tarihi bir adım” olarak nitelendirerek, “2021’de ATF’ye 20’den fazla ülkede ilk kez suç teşkil eden silah kaçakçılığıyla ilgili bir rapor hazırlaması talimatını verdim. yıl.” terimini kullandı.

Raporda, 2021’de suç işlenen bölgelerde polis tarafından ele geçirilen silahların yüzde 54’ünün 3 yıl içinde satın alındığı ve bu oranın 2019’dan bu yana arttığı kaydedildi.

Olay yerinde ele geçirilen silahların yasal yollarla elde edildiğinin belirtildiği raporda, ele geçirilen silahlarla son yıllarda suça karışma süresinin azaldığına dikkat çekilirken, bu durum da yasal olarak satın alınan silahların varlığına işaret ediyor olabilir. ikinci şahıslara satılır ve çalınır.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, bu durumu “çalınan silah salgını” olarak nitelendirerek, 2017-2021 yılları arasında ülkede 1 milyondan fazla ateşli silahın çalındığı ve bunların yüzde 96’sının çalındığı bilgisini paylaştı. özel kişilere aitti.

Raporda, yasal yarı otomatik silahı yasa dışı tam otomatik silaha dönüştüren cihaz sayısının son 5 yılda 5 kattan fazla arttığına dikkat çekildi.

ATF tarafından hazırlanan çalışmada, “hayalet silahlar” olarak adlandırılan seri numarası olmayan özel olarak üretilen ateşli silahların olay mahallerinde 2020 yılına göre 2021 yılında 2 kat arttığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu