Haber

Yerli fidanlar halkla paylaşıldı!

Lüleburgaz Belediyesi, sürdürülebilir tarım konusunda farkındalık yaratmak için cet tohumlarından elde ettiği 10 bin fideyi etkinlikte vatandaşlarla paylaştı. Etkinliğe katılan Önder Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin her alanda ürettiğini halkla paylaşmaya devam edeceğini vurguladı.

Lüleburgaz Belediyesi, Slow Food Trakya ve Kırklareli Ortak Akıl Derneği iş birliğiyle Kongre Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte belediyeye ait serada yetiştirilen 10 bin yerli fidan vatandaşlarla paylaşıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte zebra domates, salatalık, pembe domates ve açık biber gibi ata tohumlardan elde edilen sebzelerin yer aldığı fidanlar kısa sürede tükendi.

Sürdürülebilir tarım vurgusu

Etkinlik hakkında konuşan Önder Gerenli, sürdürülebilir tarıma vurgu yaparak etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Önder Gerenli, “Her alanda üreten ve ürettiğini paylaşan bir belediye olarak ata tohumlarından elde ettiğimiz fidanları komşularımızla paylaştık. Sürdürülebilir tarıma ve sağlıklı bir geleceğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde etkinliğimize yoğun ilgi gösteren komşularımıza teşekkür ediyorum.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-cide.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu