Haber

Xi Jinping, silahlı kuvvetlerin yüksek kaliteli gelişimini destekledi

PEKİN, 25 Temmuz (Xinhua) — Aynı zamanda Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri olan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, silahlı kuvvetlerin yüksek kaliteli yönetim ile yüksek kaliteli gelişiminin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Xi, Pazartesi günü başkanlığını yaptığı ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu grup çalışma oturumunda açıklama yaptı.

Oturum, 1 Ağustos’ta kutlanacak olan Çin Ordusu Günü öncesinde gerçekleşti. Ordu Günü, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun kuruluşunu anmak için kutlanıyor.

Çok yönlü askeri yönetimin güçlenmesini ÇKP’nin ideolojisindeki ve askeri yönetim yöntemlerindeki derin değişikliğin bir göstergesi olarak tanımlayan Xi, bunun Çin’in sistemini ve idari kapasitesini modernize etmede oynadığı kritik rolü vurguladı.

Xi, Halk Kurtuluş Ordusu’nun yüzüncü yıllık amaçlarına ulaşılması için güçlü bir garanti sağlamak üzere silahlı kuvvetlerin modern bir yönetim sisteminin kurulması yönünde çaba gösterilmesini istedi.

Küresel bilimsel ve teknolojik devrimlerdeki hızlı ilerlemeler ve askeri ilişkilerdeki değerli değişimler karşısında Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun 100. yıl hedeflerini gerçekleştirme sürecinde kritik bir yol ayrımında olduğunu hatırlatan Xi, çok taraflı askeri yönetimin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

silopihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu