Haber

Trabzon Havalimanı’nda Modernizasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Son yıllarda Körfez ülkelerinden bölgeye gelen turist ilgisi nedeniyle özellikle yaz aylarında büyük yoğunluk yaşayan Trabzon Havalimanı’nda başlatılan modernizasyon çalışmaları sürüyor.

Trabzon Havalimanı, 2023 yılında iç ve dış hatlarda toplam 3 milyon 499 bin 592 yolcuya hizmet verdi. 2023 yılında bir önceki yıla göre iç hat uçuşlarında yüzde 8, dış hat uçuşlarında ise yüzde 18 artış yaşandı. Trabzon Havalimanı’nda iç hatlarda 19 bin 15, dış hatlarda 7 bin 735 olmak üzere toplam 26 bin 750 uçak kullanıldı. Bu yolcu ve uçak trafiğinin önümüzdeki yıllarda artacağı ve mevcut haliyle havalimanının ihtiyaçları karşılayamayacağı dikkate alınarak, geçen yıl turizm döneminin sona ermesiyle birlikte Trabzon Havalimanı’nda eylül ayında modernizasyon çalışmalarına başlandı.

Yeni dış hatlar terminali ve CIP yolcu binasının inşaatı artıyor

Çalışmalar kapsamında 3 bin 77 metrekarelik yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve 860 metrekarelik CIP yolcu binasının inşaatı devam ederken, mevcut dış hatlar terminalinin dış hatlar gidiş yolcu terminaline dönüştürülmesi çalışmaları da yürütülüyor. . Bu çalışmalara ek olarak modernizasyon çalışmaları kapsamında 2.250 metrekarelik yeni ısı merkezi binası inşa edilecek. Yeniden EDS, bagaj taşıma sistemlerinin revizyonu, check-in konveyörlerinin revizyonu, asansör ilavesi, asma tavan yenilemesi, dış cephe yenilemesi ve döşeme takviyesi gibi çalışmalar da gerçekleştirilecek.

Atatürk Havalimanı’ndan Trabzon’a 2 yolcu köprüsü

Son olarak Atatürk Havalimanı’nda Millet Bahçesi haline getirilen yolcu köprülerinden (körüklü) 2 adeti haziran ayından önce Trabzon’a getirilerek havalimanına yerleştirilecek.

Modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 3.240 metre uzunluğundaki yeni pist ve 110.000 metrekarelik 10 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının fizibilite çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak. Ardından yeni Trabzon Havalimanı’nın inşaat sürecine geçilecek. – TRABZON

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu