Ekonomi

TOFED: “Zam yok demedik, sözlerimiz çarpıtıldı”

Türkiye Otobüs Şoförleri Federasyonu (TOFED), geçtiğimiz hafta haber ajanslarına yansıyan 2023 yılında otobüs bilet fiyatlarına zam yapılmayacağına ilişkin açıklamalarının çarpıtıldığını bildirdi.

TOFED’den yapılan yazılı açıklamada, “TOFED Başkanı Birol Özcan’ın 2023 yılında bilet fiyatlarına zam yapılmayacağını açıklaması nedeniyle acentelerde asılsız haberler var.”söylendi.

Açıklamada, Özcan’ın 2023 yılında bilet fiyatlarına zam yapılmayacağına dair hiçbir şekilde basın mensuplarına açıklama yapmadığı vurgulandı.

TOFED’den yapılan açıklamada, “Birol Özcan, basına yaptığı açıklamalarda, bilet fiyatlarının geçen yıla göre artmadığını, fahiş akaryakıt fiyatlarının bilet fiyatlarının geri dönüşünde etken olduğunu, yolcu sayısında ciddi düşüş yaşandığını ve uçuşların önceki yıllara göre arttığını ve sektörde haksız ve yıkıcı bir rekabet ortamı yaratıldığını vurguladı.”söylendi.

‘TABAN ÜCRET BELİRLEMEK KAMU YARARINDADIR’

Federasyondan yapılan açıklamada, birçok konuda Bakanlığa dilekçe gönderildiği belirtilirken, “Bakanlığın taban ücret tarifesi yayınlaması gerektiği ve bilet fiyatlarının maliyetin altına inmemesinin kamu yararına olduğu vurgulanmış;ifadeler yer aldı.

TOFED Genel Başkanı Birol Özcan’ın daha önceki açıklamalarında yolcu bilet fiyatlarının artmaması için akaryakıt fiyatlarının düşürülmesinin şart olduğunu, bunun sağlanamaması durumunda ise akaryakıttan alınan ÖTV’nin düşürülmesinin önemli olduğunu da hatırlattı. yolcu taşımacılığında kullanılması ve bilet fiyatlarından KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesi.

‘KÖPRÜ ZORUNLUĞU BİLET FİYATLARINI ETKİLİYOR’

açıklamada, “Bu kapsamda 2023 yılına kadar köprü ve otoyollarda yapılacak zamların bilet fiyatlarına olumlu yansımadığı belirtildi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlere de izin verilmesi gerektiği belirtildi.ifadeler yer aldı.

TOFED Başkanı Birol Özcan’ın geçtiğimiz hafta ajanslara yansıyan açıklamaları şöyleydi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni yılda köprü ve otoyol fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladığı karardan dolayı çok mutluyuz. Bu durum otobüs firmalarına olumlu yansıyacaktır. Salgının azalmasıyla birlikte otobüs seferleri ve yolcu sayısı da artıyor. 2021’de artmaya başlayan seferler, 2022’de daha da artarak normale döndü.”2022’de sefer sayımız bir önceki yıla göre yüzde 15 artarak 427 bine ulaştı. Ayrıca yolcu sayısı da arttı. 2023 için yeni bir tarife beklemiyoruz, bilet fiyatları aynı kalacak.”formda idi.

haber-kocaali.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu