Ekonomi

Spotify tam müzik videoları için beta testini başlattı

Spotify, eğlence tekliflerini genişletmek için stratejik bir hamleyle, platformuna tam uzunlukta müzik videoları getiriyor. Merkezi İsveç’te bulunan müzik akışı devi, bu yeni özelliğin beta testine yalnızca premium aboneleri için başlayacağını duyurdu. Bu girişim Spotify’ı, yaklaşık yirmi yıldır müzik videolarına ücretsiz erişimle eşanlamlı bir platform olan YouTube ile doğrudan rekabete sokuyor.

Beta lansmanı bugün başlayacak ve aralarında İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İsveç, Brezilya, Kolombiya, Filipinler, Endonezya ve Kenya’nın da bulunduğu çeşitli ülkelerdeki premium kullanıcılara sunulacak. Spotify’ın bu uygulamayla hedefi, 2030 yılına kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşma hedefinin bir parçası olarak kullanıcı tabanını güçlendirmek.

Spotify sadece Alphabet (NASDAQ:GOOGL)’in portföyünün bir parçası olan YouTube ile değil, aynı zamanda müzik video akışı alanına hakim olma yarışında Apple (NASDAQ:AAPL) Music ile de sert bir rekabetle karşı karşıya. Şirketin müzik videolarını hizmetine ekleme kararı, geçen yılın Mart ayında “klipleri” tanıtmasının ardından doğal bir ilerleme olarak görülüyor. Bu klipler, sanatçıların doğrudan Spotify profillerine yükleyebilecekleri kısa, 30 saniyenin altındaki dikey videolardır.

Beta aşamasında kullanıma sunulacak müzik videoları kataloğu, Ed Sheeran gibi sanatçıların uluslararası liste başı şarkılarından Aluna gibi bölgesel müzisyenlerin parçalarına kadar çeşitli seçkiler içeriyor. Bu özellik, Spotify’ın yakın zamanda kütüphanesine podcast ve sesli kitap eklemesini de içeren, içeriğini çeşitlendirme çabasının bir parçası.

Spotify’ın müzik videolarına doğru genişlemesi, şirketin abone tabanında büyüme yaşadığı bir döneme denk geliyor. Şubat ayında Spotify, premium abone sayısının içinde bulunduğumuz çeyrekte 239 milyona ulaşarak 238,3 milyonluk tahmini rakamı biraz aşacağını öngörmüştü.

Spotify bu stratejik hamlesiyle sadece mevcut kullanıcılarına sunduğu hizmeti geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda müzik, podcast, sesli kitap ve şimdi de müzik videoları için entegre bir platform arayan yeni kitleleri çekmek için zemin hazırlıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

arpacayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu