Ekonomi

Son Dakika: Kamu bankaları Togg alacaklarına 18 ay vadeli kredi verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg ve Farasis Enerji’nin yüzde 50-50 ortak girişimiyle 27 Eylül 2021’de kurulan Siro’nun Gemlik’teki pil üretim fabrikasının temel atma törenine katıldı. Erdoğan, Togg’u almak isteyenlere kredi imkanı sağlanacağını söyledi.

“MANİSA’DA DUYURACAĞIM”

Togg alımında kredi kolaylığı sağlanacağını belirten Erdoğan, “Kamu bankaları 18 ay vadeli kredi verecek. Togg ev alıyormuş gibi alınıyor, Manisa’da ilan edeceğim.” söz konusu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Togg, hikayesi ve özellikleriyle asla sıradan bir araç değildir. Togg’un lansmanı ile Türkiye elektrikli araç segmentinde ‘Ben de buradayım’ dedi. Togg’un üretim sürecinde de zorluklarla karşılaştık. Emtia fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları da bizi etkiledi. Bu süreçte Togg, ilk günlerden itibaren haksız eleştirilere konu oldu.

“2030’A KADAR 1 MİLYON TOGG’U SAHİPLERİYLE BULUŞTURACAĞIZ”

Devrim’i garajda tutmak için ne yapıldıysa, Togg için daha fazlası yapıldı. Vatandaşlarımız bu projeye canı gönülden destek verirken birileri hep aynı saçmalıklara sarıldı. Bu inşaatı bitiremezsiniz, üretim hattı yok, bu araçları üretemezsiniz dediler. Vatandaşın bunu karşılayamayacağını söylediler. Togg, bu tezlere en iyi yanıtı aldığı ön sipariş sayısıyla verdi. Gemlik’teki tesislerde 3 dakikada bir araçlar üretiliyor. Bu yıl 28 bin, 2030’a kadar 1 milyon Togg’u sahipleriyle buluşturacağız. 2025’ten itibaren Togg’u ihraç edip tüm dünyaya satacağız.

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’Yİ AVRUPA’NIN ÜRETİM ÜSSÜ YAPMAK”

Türk Yüzyılının kilometre taşlarını döşemeye devam ediyoruz. Türkiye’nin arabası elektrikli olacak derken bir vizyon ortaya koyduk. Türkiye’yi şarj ve pil teknolojilerinde Avrupa’nın üretim üssü yapmayı hedefledik. Şarj istasyonları da bu vizyonun değerli halkasıdır. Hızlı şarj noktası sayısı 700’ü aştı. Batarya teknolojilerine yapılan yatırımlar Türkiye’nin konumunu değiştirme potansiyeline sahip. Bugün Türkiye’nin pil teknolojilerinin güçlü oyuncuları arasında yer almasını sağlayacak adımı atıyoruz. Mart ayında Togg’un ilk akıllı cihazının seri üretimi ile SIRO’nun üretimi de hız kazandı. Entegre bir merkez olacak. Bu tesis dünyaya yapacağı ihracatla ülkemize değer katacak. Otomotiv sektöründeki krizin piller açısından çıkacağı anlaşılıyor. SIRO, pil tedarikinin yanı sıra tedarik açığını da değerlendirecektir. Türkiye’ye önemli değer katacak stratejik bir yatırım olan SIRO’yu da destekliyoruz. Bunu da ülkemizin en etkili teşviklerinden birini vererek gösterdik.

“YENİ BİR HİKAYE YAZACAĞIZ”

Milli teknoloji hamlesinin rehberliğinde Türkiye’yi üretim üssü yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Tüm doğal kaynaklarımızı kullanacağız. Gençlerimizi ve genç girişimcilerimizi destekleyerek kendi işlerini kurmalarını sağlayacağız. Bugüne kadar 250 milyar dolar yatırım yapan yatırımcıları çekmek için daha çok çalışacağız. Uluslararası yatırımcıların desteğiyle yeni bir hikaye yazacağız. Türkiye coğrafi konumu, altyapısı ve genç nitelikli nüfusu ile büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli gerçekleştirmeye kararlıyız. Yaşadığımız yüzyılı milletimizin yüzyılı yapmakta kararlıyız. 14 Mayıs’ta alnımızın akı ile sınavı geçeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu