Haber

Silvan’da otobüs kazasında hayatını kaybeden Zahide, öğretmen okulunda anıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde öğretmen Zahide Ceyhan (41) görev yaptığı okulda anıldı. Oğlu Serhat Ceyhan (13) törende gözyaşlarını tutamadı.

Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Zahide Ceyhan için, 2015 yılında Iğdır’a giden Mehmet Siraç Uluç yönetimindeki 34 numaralı FMS 652 yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 5 kişiden 7 Ocak’ta Diyarbakır-Silvan karayolu. Okulda anma töreni düzenlendi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Özdemiral, Okul Müdürü Salih Çaçan, Ceyhan’ın eşi, Kimya Öğretmeni Cevat Ceyhan, oğulları Serhat ve Yasin Ceyhan (7), meslektaşları ve öğrenciler katıldı.

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra öğrenciler tarafından Zahide öğretmen için şiirler okundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Özdemiral, “Acımız büyük, bizleri yalnız bırakmayan can dostlarımıza teşekkür etmekle birlikte şunu da söylemek isteriz: Toplumun bekası için kurallar ve kurallar şarttır. Hem trafik kuralları hem de diğer sosyal alanlar aklımıza gelen her yerde kurallara uyun.Uymak, başkalarına saygı göstermek, kendimize saygı göstermek çok önemli. Eğitim camiamızın, ailelerimizin ve tüm Silvan halkının başı sağolsun.” “Zahide hoca çok başarılı ve yardımsever bir öğretmendi. Okul çalışmalarına ve kızların okutulması çabalarına çok büyük katkıları oldu. Okulda görevli öğretmenlerle çok büyük işler başardı. Ne yazık ki sonsuzluğa göç etti.” . Mekanı cennet olsun. Tüm eğitim camiasının başı sağolsun.” o kullandı.

Konuşmaların ardından Zahide öğretmenin masasına karanfil bırakıldı. Oğlu Serhat Ceylan, annesinin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu