Haber

Samsun’da Sel: 86 Kişi Tahliye Edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Samsun’da şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve su baskınları nedeniyle 86 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini bildirdi.

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, bugün Samsun ili genelinde sağanak yağış nedeniyle mahsur kalma ve su baskınlarının meydana geldiği hatırlatıldı.

İlde metrekareye düşen yağışın Merkezde 79 milimetre, Canik ilçesinde 128 milimetre, İlkadım ilçesinde ise 149 milimetre olarak ölçüldüğü, diğer ilçelerin de yoğun yağış aldığı belirtildi.

112 Acil Çağrı Merkezine 1177 ihbar geldiği bildirilen açıklamada, AFAD, itfaiye, jandarma, polis, büyükşehir ve ilçe belediyeleri, karayolları, DSİ, sağlık, STK, BTK ve Yedaş ekiplerinin görev yaptığı belirtildi. Bölgeye müdahale çabaları sürüyor.

Açıklamada şu ifadeler paylaşıldı:

“İl genelinde 1572 personel, 305 iş makinesi, 137 kamyon ve 198 araçla sahada çalışmalar devam ediyor. Sel ve su baskını nedeniyle 86 kişi AFAD ekipleri tarafından güvenli bölgelere tahliye edildi. İl genelindeki yağışlarla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İl Gelir İdaresi Başkanlığı “Ekipler alanda hasar tespit çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

haberhazro.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu