Haber

Rusya’dan ‘bombalı saldırı’ açıklaması: Kanıtlar Ukrayna’yı işaret ediyor

Rusya’nın St. Petersburg kentinde bir kafeye düzenlenen bombalı saldırıyı düzenlediğinden şüphelenilen bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Sputnik’in haberine göre, “Vladlen Tatarskiy” takma adıyla tanınan Putin yanlısı blog yazarı Maksim Fomin’in hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açıklama yapan Rusya Soruşturma Komitesi, örgütlediğinden şüphelenilen Darya Trepova’nın öldürüldüğünü duyurdu. saldırı, yakalandı.

Rusya İçişleri Bakanlığı, saldırının ardından yaptığı açıklamada, Fomin’e ölmeden önce içine bomba gizlenmiş bir heykel hediye edildiğinin belirlendiğini söyledi. Fomin’in elinde patlayan heykeli kendisine verenin Trepova olduğundan şüpheleniliyor.

RUSYA: SALDIRININ ARKASINDA UKRAYNA OLABİLİR

Kremlin ayrıca bombalamayla ilgili yaptığı açıklamada, “delillerin Ukrayna özel servisinin saldırının hazırlanmasıyla bağlantılı olduğunu gösterdiğini” söyledi.

Reuters’in haberine göre saldırıyı “terör saldırısı” olarak nitelendiren ve “Kiev rejiminin terör eylemlerini desteklediğini” öne süren Kremlin, “Tatarskiy’in öldürülmesinin arkasında Kiev olabilir” ifadelerini kullandı. Ukrayna yönetiminin 2014’ten bu yana birçok cinayetin arkasında olduğuna dikkati çeken Kremlin, Şubat 2022’den bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşına atıfta bulunarak, “Bu nedenle özel askeri harekat yürütüyoruz” dedi.

Ne oldu?

Rusya’nın St. Petersburg kentinde 2 Nisan Pazar günü bir kafede patlama meydana geldi. Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre patlamada 1 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, patlamanın ‘patlayıcı düzenek’ ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Rusya İçişleri Bakanlığı kaynakları, saldırının ardından yaptığı açıklamada, Fomin’e ölmeden önce içinde bomba bulunan bir heykel hediye edildiğinin belirlendiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu