Haber

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi bölgede istikrarın önemli bir unsurudur

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zakharova, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için yürütülen müzakereleri bölgede istikrarın sağlanması açısından değerli bir unsur olarak gördüklerini belirtti.

Zaharova, Ria haber ajansına verdiği röportajda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasında görüşme olasılığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görüşme için tarih belirlendiğinde duyuru yapacaklarını belirten Zaharova, “Türk ortaklarımızla iletişime hazırız ve açığız, çok çeşitli konularda temaslarımızı sürdürmeye hazırız.” söz konusu.

İlk telefon görüşmesinin iki bakanın ortasında gerçekleştiğini hatırlatan Zaharova, gündemin esaslı alanlarının belirlendiğini kaydetti. Zaharova, bunların Karadeniz Tahıl İşletmesi ile ilgili sorunların analizi, Türkiye’nin yakın komşuları Suriye ve Ermenistan ile normalleşme ve bölgede terörle mücadele olduğunu belirtti.

Zaharova ayrıca, hem ikili formatta hem de uluslararası platformlarda karşılıklı çıkarları ilgilendiren çok çeşitli konuların diyaloğun alaka düzeyini ve enerji dinamiklerini belirlediğini ifade etti.

Türkiye-Suriye ilişkilerini geliştirmek için Türkiye, Suriye, İran ve Rusya arasında dörtlü formatta gerçekleştirilen görüşmeleri hatırlatan Zaharova, “Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi açısından önemli sonuçlar alındı. Türkiye-Suriye müzakereleri bölgede ve Suriye’de istikrarın önemli bir unsurudur.Bunu durumun çözümünde önemli bir faktör olarak görüyoruz.” sözlerini kullandı.

akincilar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu