Yaşam

Rami Kütüphanesi çocukları bekliyor

İstanbul’un en büyük, Avrupa’nın sayılı kütüphanelerinden biri olan Rami Kütüphanesi, 17-23 Nisan tarihlerinde çocuklar için 50’ye yakın etkinlik gerçekleştirecek. Atölye çalışmalarından drama etkinliklerine, konserlerden dans gösterilerine, foto safarilerden harita yarışmalarına onlarca etkinliğe katılacak çocuklar için Rami Kütüphanesi, bayram ortasında yeniden festival yerine dönecek ve çocuklar bayram edecek. hem 23 Nisan hem de Ramazan Bayramı kütüphanede çifte bayram olarak kutlanıyor.

Restorasyon, tadilat ve aslına uygun yapım çalışmalarının ardından İstanbul’un en büyük, Avrupa’nın sayılı kütüphanelerinden biri olarak hizmete giren Rami Kütüphanesi’nin düzenlediği Rami Çocuk Şenliği, ara tatili bayrama çevirdi. bayram olurken, çocuklar hem 23 Nisan’ı hem de Ramazan Bayramı’nı kutladı. Kütüphanede çifte bayram olarak doğum gününü kutlamaya hazırlanıyor. Sadece bir kütüphane olarak değil, bir yaşam merkezi olarak da faaliyet gösteren Rami Kütüphanesi, 17-23 Nisan haftası boyunca kütüphane genelinde planlanan 50’ye yakın etkinlikle tüm çocukları Rami Çocuk Şenliği’ne davet ediyor.

Rami Kütüphane Müdürlüğü tarafından planlanan etkinliklerle çocuklara kültürel, sanatsal, bilimsel ve sosyal alanlarda bilgi ve birikim aktarımının sağlanması, anne-baba ve çocuklar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor. 17 Nisan Pazartesi günü saat 11:00’de ‘Maske Tasarım Atölyesi’ ile başlayacak etkinlikler, 23 Nisan Pazar günü sonuna kadar devam edecek ‘Karaoke Atölyesi’, ‘Mum Atölyesi’, ‘Maske Tasarım Atölyesi’, ‘ Yaratıcı Drama Atölyesi’, ‘Masal Atölyesi’. ‘, ‘Bilim ve Sanat Atölyeleri’, ‘Uçurtma ve Oyuncak Atölyeleri’ birbirinden çarpıcı etkinliklerle devam edecek. Çocuklar bu atölyelerdeki etkinliklere ister tek başlarına ister ebeveynleri ile birlikte katılabilecekler.

Haritayı tamamlayın, fotoğraf çekin, ödüller kazanın

Atölye etkinliklerinin yanı sıra Rami Kütüphanesi’nde birbirinden eğlenceli iki yarışma da çocukları bekliyor. “Çocuklar için Rami Kütüphane Haritası” adlı ilk yarışmada çocuklar, 23 Nisan günü saat 10.00-18.00 arasında kütüphanede kendilerine verilen haritadaki eksik alanları ziyaret edecek ve bu alanlardan çıkartmalarla eksik alanları tamamlayacak. İkinci yarışta ise çocukları “Foto Safari” heyecanı bekliyor. 17 ve 18 Nisan tarihlerinde Rami Kütüphanesi’ne gelen genç misafirler, kütüphanedeki alanlara dair çektikleri fotoğrafları önce Rami Kütüphanesi’nin Instagram hesabını #ramidefotosafari hashtag’i ile etiketleyerek paylaşacak, ardından aynı fotoğrafı kütüphaneye yükleyecek. link kütüphanenin Instagram profilinde duyurulacaktır. Bu kuralları yerine getiren yarışmacılar arasından dereceye girenlere Rami Kütüphanesi’nde bulunan Klasik El Sanatları ve Kitapçı’da geçerli olacak 500 TL’lik hediye çeki verilecektir.

Tüm bu etkinlik ve yarışmaların yanı sıra 17-23 Nisan haftası boyunca Rami Kütüphanesi’nde çocuk edebiyatı üzerine söyleşi toplantıları yapılacak. Ayrıca uzman psikologların katılımıyla ebeveynlere yönelik seminerler düzenlenecektir. Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 21 Nisan’da kütüphane kapalı olduğu için arada yapılacak etkinlikler 23 Nisan günü saat 16.30’da gerçekleştirilecek tiyatro etkinliği ile sona erecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu