Ekonomi

Polisan Holding Üçüncü Çeyrekte Gelirlerini Artırdı

Polisan Holding, yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre konsolide satış gelirlerini yüzde 18, FAVÖK’ünü ise yüzde 50,2 artırdı.

Polisan Holding 2023 yılı üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Buna göre Eylül sonu itibarıyla holdingin konsolide gelirleri yüzde 11 artışla 3,5 milyar TL’ye, konsolide FAVÖK’ü ise yüzde 2 artışla 566 milyon TL’ye yükseldi.

Grubun kombine gelirleri yüzde 27 artışla 5,8 milyar TL’ye, kombine FAVÖK’ü ise yüzde 16,2 artışla 862 milyon TL’ye yükseldi. Küme 2023 yılının 9 aylık döneminde 410 milyon TL net kâr elde etti.

Kimya, boya, liman işletmeciliği ve gayrimenkul alanlarındaki faaliyetleri ve dünyanın en büyük iki devi ile geliştirdiği iş ortaklıklarıyla yoluna devam eden Polisan Holding, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde konsolide gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 11 artırdı. önceki yılın çeyreğine göre 3 milyar 515 milyon TL’ye ulaştı.

Holding’in üçüncü çeyrekte konsolide FAVÖK marjı bir önceki çeyreğe göre 9,4 puan artarak yüzde 23,6’ya ulaşırken, üçüncü çeyrek FAVÖK marjı bir önceki çeyreğe göre yüzde 50,2 artarak 317 milyon TL’ye ulaştı.

Başarılı üçüncü çeyreğin getirdiği faaliyet kârının da katkısıyla Eylül sonu itibarıyla net kâr 411 milyon TL olarak gerçekleşti. Polisan Kansai Boya ve Rohm&Haas’ın da aralarında bulunduğu kombine mali sonuçlarda da ilerleme kaydeden Polisan Holding, kombine gelirlerini yüzde 13 artırarak 5,8 milyar TL’ye, kombine FAVÖK’ünü ise 862 milyon TL’ye çıkardı.

“İkinci çeyrekte attığımız adımların sonuçlarını üçüncü çeyrekte görmeye başladık.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Polisan Holding İcra Kurulu Üyesi Cantekin Dinçerler, sağlam bir bilançoya, çeşitlendirilmiş iş kollarına, dünya çapında artan jeopolitik risklere ve zorlu piyasa koşullarına göğüs gerebilecek saygın ve köklü bir markaya sahip olduklarını belirtti.

Aktif risk ve performans yönetimi ve meslektaşlarının çabaları sayesinde üçüncü çeyrekte önemli ilerleme kaydettiklerini belirten Dinçerler, şu değerlendirmelerde bulundu:

“2023 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre konsolide satış gelirlerimizi yüzde 18, konsolide FAVÖK’ümüzü ise yüzde 50,2 artırarak başarılı bir üçüncü çeyrek geçirdik. Konsolide FAVÖK marjımızı geçen çeyreğe göre 5 puan artırdık. Konsolide FAVÖK marjımızı geçen çeyreğe göre 5 puan artırdık, aksiyonların sonuçlarını üçüncü çeyrekte görmeye başladık ve yılın ilk 9 ayında satış gelirlerimiz yüzde 11 arttı. konsolide bazda geçen yılın aynı dönemine göre kombine gelirlerimiz yüzde 27 arttı.

Polisan Hellas dışındaki tüm küme şirketlerimizin cirolarında ciddi büyüme kaydedilirken, 9 aylık FAVÖK 566 milyon TL’ye ulaştı. Polisan Holding olarak ülkemizin ve şirketimizin geleceğine inançla bakıyoruz. “Ülkemiz, hissedarlarımız ve paydaşlarımız için katma değer yaratma ana hedefimize ulaşmak için faaliyet gösterdiğimiz tüm pazar ve pazarlardaki gelişmeleri dikkatle takip ediyor, yatırım planlarımızı ve ticari aksiyonlarımızı dinamik bir şekilde güncelliyoruz.”

haber-arsin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu