Haber

Muğlalı Judocular Bulgaristan’dan Madalyayla Döndü

11-12 Kasım 2023 tarihlerinde Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen 18. Uluslararası Olimpia Gençler, Yıldızlar ve Yıldızlar Judo Turnuvası’ndan Muğlalı milli sporcular madalyayla döndü.

14 ülkeden 570 sporcunun katılımıyla düzenlenen turnuvada Muğla Gençleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları Tuana Korkmaz ve Dila Yıldız şampiyon olurken, İmran Özden Özöver ve Melis Karakaş bronz madalya alırken, turnuvanın en değerli kadın sporcusu Asya Çakal ödüllendirildi. Tuana Korkmaz finalde Slovak rakibini yenerek FU9-32 kiloda şampiyon olurken, Dila Yıldız finalde Sırp rakibini yenerek U17-57 kiloda şampiyon oldu, İmran Özden Özöver ise bronz madalya kazandı. MU9-22 kilo kategorisinde Yunan rakibini yenerek, Melis Karakaş ise FU9-24 kilo kategorisinde Yunan rakibini yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Asya Çakal, performansı ve emeği nedeniyle Bulgaristan Judo Federasyonu tarafından turnuvanın en değerli kadın sporcusu ödülüne layık görüldü.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, “Judo sporcularımızdan Muğla’ya bir başarı daha geldi, gururluyuz, mutluyuz.” “Farklı branşlarda ulusal ve uluslararası dereceler elde ederek ülkemizi ve ilimizi gururlandıran sporcularımızın sayısının her geçen gün artmasından gurur duyuyoruz. Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Milas’ta Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü olarak görev yapan ve Bulgaristan’da Judo Milli Takımı’nda antrenör olarak görev yapan Mehmet Ataklı, yaptığı açıklamada, “Annem ve babam başta olmak üzere tüm sporcularımı tebrik ediyorum. Başından beri bana inanan, güvenen ve destek olan bu kişilerin başarılarının ve madalyalarının gelecekte Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyalarına dönüşmesini umuyorum.Emeklerinizin karşılığını almak çok değerli ve pahalıydı.Çok değerli ve Bu kadar çok katılımcının olduğu salonlarda bulunmaktan ve madalya kazanmaktan mutluluk duyuyorum. Başta İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş, Türkiye Judo “Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz’a, Teknik Kurul Başkanımız Deniz Şilli’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ” dedi. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu