Ekonomi

Moody’s’in ilk çeyrek kazançları tahminleri aştı, mali yıl beklentileri hedefte

NEW YORK – Moody’s Corporation (NYSE:MCO), 2,99 dolarlık konsensüs tahmininden 0,38 dolar daha yüksek olan 3,37 dolarlık hisse başına kazanç (EPS) ile analist beklentilerini aşarak güçlü bir ilk çeyrek bildirdi. Şirketin bu çeyrekteki geliri de tahminleri aşarak 1,69 milyar dolarlık beklentiye karşılık 1,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Şirketin Başkanı ve CEO’su Rob Fauber, güçlü performansı Moody’s’in iş modelinin dayanıklılığına ve iyileşen ihraç piyasalarından yararlanma becerisine bağladı. Bu güç, şirketin daha fazla inovasyon ve yatırımı finanse etmesini sağlayarak Moody’s’i risk yüklü bir küresel ortamda yeni fırsatlardan yararlanmak üzere konumlandırdı.

Olumlu kazanç haberlerine rağmen, Moody’s hisseleri açıklamanın ardından %1’lik hafif bir düşüş yaşadı. Bu hareket, daha iyi sonuçlar bekleyen ya da daha geniş piyasa koşullarına tepki veren piyasanın temkinli bir tepki verdiğini gösteriyor.

Moody’s, 2024 yılının tamamı için 10,40 ila 11,00 $ arasında bir EPS tahmin aralığı ile rehberlik sağladı. Bu aralığın orta noktası olan 10,70 dolar, analist konsensüsü olan 10,74 doların biraz altında. Bu öngörü, şirketin sürekli büyüme beklentilerini ve mevcut finansal ortamın karmaşıklığı içinde yol alma becerisini yansıtmaktadır.

Şirketin finansal görünümü ve CEO’nun Moody’s’in yenilikçi yeteneklerine ve yatırım stratejilerine olan güveni, gelişen piyasa riskleri karşısında büyümeye yönelik istikrarlı bir yaklaşıma işaret ediyor. Şirket stratejik girişimlerini uygulamaya devam ederken, yatırımcılar ve analistler de bu çabaların önümüzdeki çeyreklerde finansal performansa nasıl yansıyacağını izleyecekler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu