Haber

Minik yarışçılar kaza yaptı, anne gözyaşlarına boğuldu

– Küçük yarışçılar kaza yaptı, annesi gözyaşlarına boğuldu

Kaza yapan iki minik sporcu yarışlara kaldıkları yerden devam etti.

KOCAELİ – MOTUL 2023 Türkiye Karting Şampiyonası Kocaeli’de başladı. Yarış başlangıcında 2 aracın karıştığı kaza yürekleri ağza getirdi. Ambulansa götürülerek tedavi altına alınan 2 sporcu yarışlara kaldıkları yerden devam ederken, kaza yapan oğluna sarılan anne gözyaşlarına boğuldu.

MOTUL 2023 Türkiye Karting Şampiyonası’nın üçüncü ayağı, eleme turlarının ardından TOSFED Körfez Hipodromu’nda başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ICRYPEX, Kocaeli Karting ve Araba Spor Kulübün düzenlediği organizasyon nefes kesen anlara sahne oldu. Sporcular 5 farklı kategoride yarıştı: mikro, küçük, kıdemli ve usta. Mikro kategorinin ilk etabında 2 aracın karıştığı kaza izleyenlerin yüreğini dağladı. Kazanın ardından sağlık ekipleri harekete geçti. İlk müdahalesi yerde yapılan 2 sporcu ambulansta tedavi altına alındı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen sporcular pist dışına çıkarıldı. Ambulanstan inen çocuğun paniğe kapılan annesi gözyaşlarını tutamayarak oğluna sarıldı. O sırada tribündeki izleyiciler de anne ve oğluna alkışlarla destek verdi. 2 sporcu daha sonra yarışa kaldıkları yerden devam etti.

“Kaza yapmışlar ama kimsenin bir şeyi yok çok şükür”

Kocaeli Kartepe Otomobil Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Erbir, “Bugün otomobil sporlarında yaşananlardan biri daha oldu. 3 yarışmacımız temastan kaza yaptı ama çok şükür kimse yok. Bir önceki kategori yarıştan yine yarıştılar. İnşallah ilk ve son olur, güzel, temiz, kazasız bir yarış olur” dedi.

Öte yandan 23 Temmuz Pazar günü 10.50-13.15 saatleri arasında ikinci yarışların, ardından 14.15-16.45 saatleri arasında üçüncü yarışların yapılacağı öğrenildi. Kategorilerinde ilk 3 sırayı paylaşan sporcular ödüllendirilecektir.

haber-han.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu