Haber

Millet İttifakı’nın ekonomi ekibi belli oldu

Millet İttifakını oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin ekonomi kadroları dün Maltepe’de düzenlenen Millet İttifakı mitingi öncesi İstanbul’da bir araya geldi.

Toplantıya; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak; DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Lideri İbrahim Çanakcı ve Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Lideri Burak Dalgın; Demokrat Parti Ekonomik İşler Lideri Bülent Şahinalp ve Genel Yönetim Konseyi Üyesi Ali Arif Aktürk; Gelecek Partisi’nin Ekonomi Politikaları Lideri Kerim Rota ve Parti Sözcüsü Serkan Özcan; DÜZGÜN Parti Ekonomi Politikaları Lideri Bilge Yılmaz ve Genel Lider Başdanışmanı Birol Aydemir; Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Tekir ve Genel Yönetim Kurulu Üyesi Musa Öztürk.

Yapılan açıklamada, toplantıda 30 Ocak’ta açıklanan Ortak Politikalar Mutabakat Zaptı’nda yer alan ekonomik adımların seçimden sonra hayata geçirilebilmesi için öncelik sıralamasının yapıldığı ve uygulama takviminin belirlendiği belirtildi.

Göreve gelir gelmez görev yapacak Durum ve Hasar Tespit Komisyonu için hazırlıklarını tamamladıklarını belirten heyet, Türkiye Varlık Fonu, Merkez Bankası ve TÜİK ile ilgili atılacak adımları şöyle sıraladı:

  • Bütçe, Türkiye Varlık Fonu, KİT’ler, Kamu Özel Ortaklığı (PPP) projeleri ve kamu bankalarındaki ertelenen ve gizlenen açıkları ortaya çıkaracağız.
  • Merkez Bankası rezervlerinin şeffaf olmayan satış süreçlerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz ve kontrol edeceğiz.
  • Başta enflasyon olmak üzere TÜİK’in yayınladığı bilgilerdeki gizleme ve çarpıtmalar hızla tespit edilecek.
  • Tüm kurumlardaki kamu kayıplarının ve yolsuzluğun sonuna kadar takipçisi olacağız.

“EKİP RUHU İLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Millet İttifakı ekonomi heyeti toplantının ardından ortak yazılı açıklama yaptı:

“30 Ocak’ta açıklanan Ortak Politikalar Mutabakat Zaptı’nda yer alan ekonomik adımların seçimden sonra gecikmeden hayata geçirilebilmesi için toplantımızda öncelik sıralaması yaparak uygulama takvimini belirledik.

Millet İttifakı olarak devralacağımız tablonun farkındayız. Ancak, ülkemizin nitelikli gelişme perspektifinin, güçlü büyüme potansiyelinin, yenilikçi ve dinamik girişimci ruhunun bilincindeyiz.

Ekonomik ve mali politikaların uygulanmasında güçlü ve etkin bir uyumla, tam kadro ruhuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Öncelikle ülkemizin muazzam potansiyelini harekete geçirmek için konu ve analizleri şeffaf ve gerçekçi bir şekilde ortaya koyacağız.

Hukukun üstünlüğü, hukuk güvenliği, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı, temel özgürlüklerin güvence altına alınması, şeffaf, hesap verebilir ve yolsuzluktan arınmış kamu yönetimi alanlarında atacağımız adımlarla Türkiye’ye güvenilir ve öngörülebilir bir iş ortamı sunacağız. ve yatırım ortamı.

Görevlendireceğimiz yetkin, nitelikli, dürüst ve tecrübeli ekiplerle kurumlarımızı güçlü ve saygın kılacak, iç ve dış pazarlarda güveni yeniden tesis edeceğiz.

2024-2028 dönemini kapsayacak 12. Kalkınma Planı ile 2024-2026 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Programı, Ortak Politikalar Mutabakat Zaptı’ndaki hedef ve politikalarımızla dengeli bir biçimde hazırlayacağız.

Göreve gelir gelmez çalışacak olan Durum ve Hasar Tespit Komisyonu için hazırlıklarımızı tamamladık. Böylece; bütçe, Türkiye Varlık Fonu, KİT’ler, Kamu Özel Ortaklığı (PPP) projeleri ve kamu bankalarındaki ertelenen ve gizlenen açıkları ortaya çıkaracağız. Merkez Bankası rezervlerinin şeffaf olmayan satışına ilişkin süreçleri kapsamlı bir inceleme ve kontrole tabi tutacağız. Başta enflasyon olmak üzere TÜİK’in yayınladığı bilgilerdeki gizleme ve çarpıtmalar hızla tespit edilecek. Tüm kurumlardaki kamu kayıplarının ve yolsuzluğun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin ön koşulu fiyat istikrarıdır. Bu çerçevede enflasyonu tek haneli rakamlara indirerek vatandaşlarımızı yüksek hayat pahalılığının altında ezilmekten kurtaracağız.

Merkez Bankası’nı siyasi müdahalelerden arındırıp prestijli hale getireceğiz. Böylelikle Merkez Bankası’nın herhangi bir baskıya maruz kalmadan enflasyonu düşürmeye yönelik araçlarını kullanmasının önünü açmış olacağız.

Finans, maliye, tarım, enerji, sanayi, ticaret ve diğer sektörel politikalarımızla enflasyonu, eforu ve finansal istikrarı destekleyeceğiz.

Çabanın toplumsal maliyetini enflasyonla en aza indireceğiz. Enflasyonla mücadelenin en savunmasız kesimlerini korumak için sosyal politika ve programları etkin bir şekilde kullanacağız.

Kamuda israfa son verecek kapsamlı bir programı hızla hayata geçireceğiz.

Uygulayacağımız ekonomik ve maliye politikaları ile çalışanlar üzerindeki vergi yükünü azaltacak, vergi adaletini sağlayacak, gelir dağılımını iyileştirecek ve orta sınıfı güçlendireceğiz.

Sosyal adaleti, yeşil devrimi ve dijital dönüşümü merkeze alan yeni nesil bir kalkınma atılımı ile ülkemizi güçlü, istikrarlı, üretken, uluslararası rekabet gücüne sahip, kimseyi geride bırakmayan kapsayıcı bir ekonomiye kavuşturacağız.

Biz hazırız, hadi Türkiye!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu