Dünya

METAVERSE MODA HAFTASI GERİ DÖNDÜ

Kapak Fotoğrafı: Dundas 2022 Metaverse Moda Haftası

Kullanıcıların sahip olduğu ve işlettiği dünyanın en büyük sanal sosyal dünyası Decentraland, 28-31 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan Metaverse Moda Haftası’nın geri dönüşünü duyurdu.

Decentraland ve UNXD’nin Spatial ve Over ile işbirliği içinde yürüttüğü bu hafta, küresel topluluğu dijital moda ve metaverse birlikte çalışabilirlik alanındaki en son gelişmeleri deneyimlemeye davet ediyor.

Geçtiğimiz Mart ayında Metaverse Moda Haftası, giyilebilir ürünler ve dijital moda dünyasını keşfeden 108.000’den fazla insanı ağırladı. Tommy Hilfiger, Etro, Selfridges, Dolce & Gabbana, Guo Pei, Paco Rabanne ve daha birçok marka katıldı. Etkinlik boyunca hem eski moda evler hem de yeni dijital moda markaları 165.000’den fazla ücretsiz giyilebilir ürün bastırdı. Teknik aksaklıklar olsa da, markaların meta bilgi deposunda anlatılarını nasıl oluşturabileceklerine dair bir fikir verdi.

Instagram’daki bu gönderiye bakın

DUNDAS (@dundasworld) tarafından paylaşılan bir gönderi

“İkinci yıllık Metaverse Moda Haftası’na liderlik etmekten inanılmaz derecede onur duyuyorum ve metaverse moda devrimini büyük bir sahnede en son sergilediğimiz zamandan bu yana nelerin geliştiğini dünyaya göstermek için sabırsızlanıyorum. Bir yıl içinde, meta veri kozmosunun şimdiye kadarki en güçlü ve bariz kullanım örneklerinden biri olan dünya dijital modasını gösterdik. Ne de olsa, dijital yaşamlarımızda hepimiz aynı avatarın donuk kopyaları gibi görünmek istemiyoruz. Metaverse Moda Haftası başkanı Giovanna Graziosi Casimiro, “Tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi, hepimiz bildiğimiz kişisel estetiği kişiselleştirmek ve geliştirmek istiyoruz” dedi.

Etro 2022 Metaverse Moda Haftası

Bu yılki Metaverse Moda Haftası’nın teması “Geleceğin Mirası”

“Metaverse Moda Haftası, hem markaların hem de tüketicilerin modanın geleceğini deneyimleyebileceği dijital moda için bir dayanak noktasıdır. MVFW, UNXD’nin gerçek dünya ile metaverse arasında lüks arasında köprü kurma misyonunun doğrudan bir uzantısıdır. “Decentraland ile başarılı ilk sezonumuzu geçirdikten sonra, MVFW platformunu ek metaverse’ler içerecek şekilde birlikte genişletmekten heyecan duyuyoruz.”

Dolce & Gabbana 2022 Metaverse Moda Haftası

Mart ayında MVFW, dijital moda geliştiricilerini birinin giyilebilir bir ürünü diğerine hızlı bir şekilde getirebileceği birlikte çalışabilir meta evrenin potansiyelini düşünmeye davet edecek şekilde genişleyecek.

Etkinliğin öne çıkan özellikleri arasında, UNXD tarafından The Metaverse Group ile işbirliği içinde geliştirilen Luxury Fashion District’e geri dönecek olan Luxury pisti yer alıyor. Ocak ayı başında Lüks Moda Bölgesi’ne katılacak markalar mutlaka olacaktır.

Luxury Fashion District ve bitişiğindeki plazada defileler, özel giyilebilir koleksiyonlar, sürükleyici 3D/AR web deneyimleri, pop-up mağazalar, metaverse’deki ilk fiziksel moda haftasının tanıtım ve kapanış performansı yer alacak.

Tommy Hilfiger 2022 Metaverse Moda Haftası

2023 programında yeni olan, yeni nesil dijital tasarımcıları desteklemek ve kutlamak için tasarlanan MVFW Neo. Dijitale öncelik veren şirketlerle çalışan Decentraland, çalışmalarını ve tasarımlarını Web3 alanında geliştirmeleri için birkaç yeni dijital moda tasarımcısı ve gelecek vaat eden fiziksel tasarımcılar seçti.

Ek olarak, ilk resmi MVFW harika modeli tanıtılacak: Decentraland topluluğunun Web3 alanında moda ve pop kültürüyle ilgilenen bir üyesi olan Tangpoko, bu dönemin ana top modeli olacak.

MVFW ayrıca HBO Max’te “The Hype”ın ikinci sezon galibi Barth’ın yer aldığı bir defile sunacak. Gelecek nesil girişimin bir parçası olarak etkinlik, ikinci çağın galibi tarafından metaverse’teki ilk çıkışında yaratılan özel bir Decentraland giyilebilir koleksiyonu sunacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu