Haber

Meme kanseri bilinçlendirme eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kanserli kadınlara tedavileri süresince ücretsiz barınma hizmeti veren Balçova Umut Atölyesi uzmanları, meme kanseri bilinçlendirme ayında Bayındır ve Kemalpaşa’daki kadınlara yönelik eğitimler düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sağlıkta Kalite Derneği tarafından Balçova Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Umut Atölyesi, kanser hastası kadınlara tedavileri süresince ücretsiz barınma hizmeti veriyor. Umut Atölyesi uzmanları, meme kanseri farkındalık ayı olan Ekim ayında kadınlara yönelik iki eğitim düzenledi. Bayındır ve Kemalpaşa’da düzenlenen eğitim toplantılarında 150’den fazla kadına meme kanserine karşı alınması gereken önlemler, erken teşhisin önemi ve tedavi süreci anlatıldı. Eğitimler sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile uyumlu olarak yürütülen Umut Atölyesi Projesi hakkında da bilgiler verildi. Projeden yararlanan Melek Basum, Çiğdem Kurudere ve Saadet Köknel, kanserle mücadelelerini, Umut Atölyesi’nden aldıkları hizmetle ilgili deneyimlerini ve memnuniyetlerini paylaştılar.

İzmir’de kimse yalnız değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Burası İzmir, Burada Kimse Yalnız Değil’ anlayışıyla çalışan Umut Atölyesi; İzmir’de kanser tedavisi görürken şehir dışında yaşayan ve kalacak yeri olmayan vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarını karşılıyor. 16 kişi kapasiteli Balçova Umut Atölyesi’nde ayrıca hastaların günde üç öğün yemek ve hastaneye ulaşımları da sağlanıyor. Kadınların zor zamanları dayanışma içinde aşmasını amaçlayan Umut Atölyesi Projesinden 2019 yılından bu yana 548 kadın faydalandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

bayindirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu