Haber

Mehmet Şimşek’ten Erdoğan’a ikinci kez ret

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 20 Mart’ta AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Erdoğan’ın kendisine görev teklif ettiği Şimşek, aktif siyaset düşünmediğini açıklayarak teklifi reddetti.

ERDOĞAN SEÇİLİRSE…

Erdoğan’ın Şimşek ile ikinci bir görüşme yaptığı öğrenildi. Hükümete yakınlığıyla tanınan Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında konuyla ilgili şu notları aldı:

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek ile ikinci görüşmesini yaptı. Şimşek’in bir hastalığı olduğunu ve tedavi gördüğünü daha önce yazmıştım. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda stresten uzak durması gereken Şimşek; Kabinede yer almasa da yeni ekonomik programın yazılmasında önemli rol oynayacağını belirteyim. Şimşek’in yeni program için her türlü desteği vereceğini söylediği belirtildi.

ŞİMŞEK İLK GÖRÜŞMEDEN SONRA AÇIKLAMA YAPTI

Erdoğan ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Şimşek, şunları kaydetti:

“Bay. Akşam çok samimi bir ortamda Cumhurbaşkanımızla AK Parti Genel Merkezinde görüşme fırsatım oldu. Bu kabuller için çok teşekkür ederim. Alanıma giren her konuda istenilen katkıları yapmaya her zaman hazırım. Ancak yurt dışı finans kuruluşlarında çalıştığım için aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu