Haber

Medeniyetler Başkenti İznik’e 11 ülkeden 1500 sporsever geliyor.

3 gün sürecek olan İznik Ultra Maraton ve Koşu Şenliği, en uzun ve en zorlu koşu yarışı olan 164 kilometrelik İznik Ultra 160K start noktası ile 14 Nisan saat 17:00’de 11’inci kez start alacak. Türkiye’nin 5. büyük gölü çevresindeki patika ve yollarda koşarak İznik Gölü havzasının güzelliklerini keşfedecek yarışmacılar Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından geliyor.

Adventure Academy – MCR Racesetter tarafından 2011 yılından bu yana düzenlenen İznik Ultra Maratonu, başta yerel kurumlar olmak üzere birçok üs ile devam ediyor. Sporcuları yarışlara çeken fikir; İznik Gölü çevresinde koşarak, kas gücüyle dönerek.

Üç gün sürecek festivalde 160, 47 ve 25 kilometrelik parkurlar, 14km Çamdibi, 5K UNESCO Tarihi Şehir Koşusu ve Çocuk Koşusu yapılacak. UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi’nde yer alan ve 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Bursa ve İznik’e 1500 sporsever seyirciyle birlikte gelecek. Konuklar gölün çevresindeki 21 köy ve mahallenin alkış ve ayak seslerine koşacak.

İznik Ultra Nisan’da yeniden başlayacak

Pandemi döneminde Ağustos ve Mayıs aylarında yapılması gereken düzenleme Nisan ayına dönüyor. Şaşırtıcı bahar hava koşulları ve doğanın yeni uyandığı zamana denk gelen Nisan ayı, İznik parkurlarında koşmak için yılın en keyifli zamanı. İznik’in patikalarında baharı karşılayan koşucular, yol boyunca yeşilin bin bir tonu ve çiçek açan meyve bahçelerinin arasından geçecek. Bu yıl ilk kez Dağ Maratonu parkuru Müşküle’den başlayacak.

Yerel çiftçiye destek ve tanıtım

Yıllardır köy kooperatifleri ve yerel üreticilerle işbirliği yapan İznik Ultra, klasik çini madalyalarını yarışmacılara hediye ediyor. Parkur köylerin, tarihi surların ve yapıların içinden geçiyor. UNESCO Kültürel Miras Aday Listesi’nde yer alan İznik’in 2500 yıllık tarihini inceleyebilirsiniz. İznik’te koşucular eşsiz bir coğrafyada kıyasıya mücadele ederek kendi amaçlarını keşfeder ve hayallerinden birini gerçekleştirir. Ultra maraton için gelenler konaklama, yeme-içme ve yöresel işler başta olmak üzere yerel ekonomiye değerli faaliyetler kazandırıyor. Yerel işletmeler ve üreticilerin 3 gün içinde 100.000 Euro’luk ek girdi sağlaması bekleniyor.

Belediye Başkanı Ustaya Başarılar Diliyor

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta yaptığı açıklamada, “İznik ile özdeşleşmiş bir etkinlik olan İznik Ultra Maratonu bu yıl tüm hızıyla geliyor. 14-16 Nisan tarihlerinde 1500 sporsever ve ailesini ilçemizde ağırlayacağız. İlçemizin eşsiz doğası ve tarihi arasında kusursuz bir koşu şenliği yaşayacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habersiran.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu