Haber

Manisa’da Filistin’e Destek Yürüyüşü ve Basın Açıklaması Yapıldı

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’nın Filistin’e destek amacıyla ülke genelinde düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasına Manisa’da yoğun katılım oldu.

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları’nın Filistin’e destek amacıyla düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları, boyunlarında Filistin atkılarıyla Manisa Valiliği önünde toplanan kalabalık, tekbirler ve sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yürüdü.

“İnsanlığı ve hukuku bilmeyen suçlulara karşıyız”

Yürüyüş sonunda 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açıklama yapan AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Doğuş, “İsrail’in açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze’de bugün bile hastaneler bombalanıyor. Netanyahu hükümeti tarafından soykırım suçu işleniyor, savaş hukuku, insan hakları ihlal ediliyor, uluslararası hukuk tanınmıyor ve bunlar tüm dünyanın gözü önünde yapılıyor. İsrail, bugün ve gelecek için küresel bir tehdittir. Türkiye dışındaki bölgenin en büyük gençlik hareketi olan AK Gençlik olarak, her zaman daha adil bir dünya inşa etmek için yola çıkan Cumhurbaşkanımızın izinden gidiyoruz. Biz mazlumların savunucusuyuz, insanlığı ve hukuku bilmeyen katillerin karşısındayız” dedi.

Arınç: “Hiçbir zulüm sonsuza kadar sürmez”

Abluka altındaki Gazze’ye ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, şöyle konuştu: “İnsanların yaşam hakkını, huzur ve güvenliğini sağlamak sadece siyasi bir duruş değil, aynı zamanda insani değerleri koruma görevimizdir.” İnsan hakları, etnik köken, din, mezhep, mezhep ayrımı yapmadan herkes için geçerlidir ve temel bir insani görevdir.Bu bağlamda İsrail’in hukuksuz ve saldırgan tavrına rağmen bölgeye 10 uçak dolusu insani yardım gönderdik ve Yenilerini göndermek için elimizden geleni yapacağız. İsrail’in saldırgan saldırılarına karşı Türkiye olarak güçlüyüz. Buna bir şekilde karşı çıkıyoruz ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Filistin halkının acısını ve titreyen çığlığını hissediyoruz. Bu acının sona ermesi için çaba göstermeye devam edeceğiz. İnsanlığa karşı işlenen suçlara sessiz kalmak, insanlık tarihini lekelemek demektir. İnsan haklarını savunuyoruz ve adaleti tesis etmek için bir araya gelmeli, Filistin halkının yanında durmalı ve çabalamalıyız. Bu zulme son vermek için. Ulaşmalıyız. Hiçbir zulüm sonsuza kadar sürmez. Bu yüzden İsrail zulmüne kahrolsun, yaşasın özgür Filistin diyoruz.”

Yürüyüşe ve basın açıklamasına AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Güçlü, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Doğuş, ilçe başkanları, il ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. partililer katıldı. -MANİSA

delice-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu