Haber

Lösemili Çocuklarımız Vakfı’na kayyum atandı

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın yönetilemediği, faaliyetlerinin yürütülemediği ve telafisi mümkün olmayan zararlar oluşmaya başladığı iddia edildi. İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nün açtığı davada vakfa kayyum atanması istendi. Dilekçede vakfın yıkılması ve mevcut yönetimin görevine son verilmesi istendi. Lösemili Çocuklar Vakfımız adına yapılan savunmada kayyum talebinin hukuka ve hukuka aykırı olduğu ileri sürüldü.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, görevden alınmaları istenen yöneticiler adına yapılan savunmalarda özetle, “Kayyum atanmasını gerektirecek bir durum yok. İddia haksız ve asılsızdır. Soruşturma ve denetim raporları bulunmamaktadır. 1 Mart 2023 tarihli Olağan Genel Kurul’da görevden alınacak yönetim belirlendi. Söz konusu genel kurulun üzerinden 2-2,5 ay geçmedi. Dolayısıyla vakfın bu süreçte herhangi bir zarara uğraması mümkün değildir.

Mahkeme, davaların başvuru ve savunmalarını aldıktan sonra kararını verdi. Mahkeme, vakıf yönetiminde bulunan Necati Ceylan, Fikret Öztamur, Orhan Kolan, Ayhan Yağız, Ahmet Özsunar, Asiye Fidan ve Alparslan Deliceoğlu’nun görevine son verdi.

3 AVUKAT RÖMORK KOMİTESİNDE GÖREVLENDİRİLDİ

Mahkeme üç kişilik bir kayyum heyeti atadı. Üçü de avukat olan Abdurrahman Alp Beyaz, kayyum olarak Firdevs Gözen ve Mustafa Fahreddin Yazıcı’yı atadı. Bu süreçte 51 kişilik mütevelli heyetinin toplanarak yeni bir yönetimin oluşturulması bekleniyor. avlanmak Beyaz aynı zamanda Üsküdar Belediyesi meclis üyesidir.

KARAR ÇIKTI KONTROL RAPORU MEVCUT

Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ali Oğuz’un hazırladığı 15 sayfalık kontrol raporu, kayyum kararından 3 hafta sonra dava dosyasına girdi. Raporda misyondan alınan vakıf yönetimine yönelik herhangi bir vicdansız süreç tespitine yer verilmedi. Raporda, vakfın faaliyetlerini yürütemez hale geldiği, eski yönetimin açtığı davaların bile savunulamadığı kaydedildi.

1989 YILINDA ÇOCUKLARDA İLK KEMİK NAKLİ OLDU

prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu başkanlığında kurulan vakıf, 1989 yılında çocuklara ilk kemik iliği naklini gerçekleştiren vakıf olarak biliniyor. Vakıf, 1998 yılında kurulan Haliç Üniversitesi’nin de kurucusu. söz konusu kayyum kararının üniversite yönetimi ile hiçbir ilgisi yoktur. (KAYNAK)

celebiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu