Haber

Liderlerinin Kazançları Şaşırtıyor: Hamas’ın IŞİD’den Sonra En Zengin Örgüt Olduğu İddia Ediliyor!

Hamas birçok uluslararası toplum tarafından terör örgütü olarak biliniyor. Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide, aralarında Hamas’ın eski başkanı Halid Meşal’in de bulunduğu örgütün üst düzey liderlerinin tahmini değerleri kesinlikle dudak uçuklatıyordu.

Ayrıntılar.?

Kaynak:https://nationalpost.com/news/world/i…

Kaçakçılık ve uluslararası bağışçılara uygulanan vergiler, Hamas’ı dünyanın en güçlü ikinci terör örgütü haline getiriyor.

ABD’deki İsrail büyükelçiliği tarafından paylaşılan bir gönderide, Hamas terör örgütünün sahip olduğu geniş rezervlere ve bu grubun liderleri ile Filistin halkı arasındaki gelir uçurumuna dikkat çekildi.

Yıllık 1 milyar dolar ciroyla Hamas’ın, tahmini cirosunun 2-3 katı daha fazla olan Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ardından ikinci sırada yer aldığı belirtiliyor.

Hamas’ın kuyu ve su arıtma gibi temel altyapıdan aldığı parayı çok sayıda tünel inşaatına kullandığı ve bunun sonucunda Gazze’deki çocuk ölümlerinin yüzde 12’sinin kirli sudan kaynaklandığı belirtiliyor.

Paylaşılan gönderide ayrıca Katar’da ikamet eden birkaç Hamas liderinin net serveti de tahmin ediliyor.

Tahminlere göre Hamas Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı Ebu Marzuk’un serveti 3 milyar dolar, üst düzey liderlerin (Khaled Meşal ve İsmail Haniyeh) her biri ise 4 milyar dolar değerinde!

Hamas’ın eski lideri Halid Meşal’in Mısır’daki bankaları ve Arap Körfez ülkelerindeki emlak projelerini içeren bir yatırım portföyüne ve 5 milyar dolarlık veri değerine sahip olduğu tahmin ediliyor.

Yüzlerce orta ve üst düzey Hamas liderinin, çoğunlukla örgütün yer altı tünelleri ağı ve başta Katar olmak üzere uluslararası bağışçılardan oluşan tüm kaçak mallara uygulanan yüzde 20’lik vergi sayesinde milyoner haline geldiği iddia ediliyor.

MSN’in hazırladığı rapora göre Hamas’ın varlıkları genel olarak tutuklu teröristlere ve ailelerine tazminat ödemek için kullanılıyor.

Ödemelerin üç yıla kadar görev yapanlar için aylık 400 dolar, 30 yıl ve daha fazla görev yapanlar için ise aylık 3 bin 400 dolar arasında değiştiği belirtildi.

Örgütler Hamas’ın varlıklarını çökertmeye çalışsa da durum biraz karmaşık.

Geçen ay CNN, ABD’nin devam eden bir soruşturmasını bildirdi. Adalet Bakanlığı üç yıl önce örgütün Hamas’ıyla bağlantılı birkaç kripto hesap bulmuştu.

Örgütün askeri kanadı olan El Kassam Tugayları, ABD yetkilileri tarafından birkaç bağışçının belirlenmesinin ardından Nisan ayında ‘bitcoin’ bağışları toplamayacağını açıklamıştı.

İsrail’in 7 Ekim saldırılarından sonra bile hâlâ çok sayıda ‘Bitcoin’ hesabının olduğu biliniyor.

atakum-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu