Haber

Kılıçdaroğlu, İzmir Orhan Kemal İlkokulu Temel Atma Töreninde: “Çocukların beslenme çantalarını mutlaka doldurun, gereğini yapın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilköğretim okulu temel atma töreninde; “Çocukların beslenme çantalarını mutlaka doldurun, gereğini yapın. Okula giderken çocuğun karnı tok olmalı. Biz 100 yıllık geleneğe sahip bir partiyiz, halkı kucaklayıp barış ve rahmet getireceğiz.” insanlara” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabağlar’da yapılacak Orhan Kemal İlköğretim Okulu’nun temel atma törenine katıldı. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve milletvekillerinin katıldığı törende vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Temeli atıldığında, açıldığında en memnun kaldığınız tesis hangisi diye sorarsanız, her annenin, her babanın çocuğunu okutmak için başvurduğu en temel yer okuldur derim. dünyayı tanımalı, mahallesini, komşularını tanımalı, ilişkilerini sağlıklı bir şekilde sürdürmelidir.Bütün bunlar okulda öğretmenlerimiz tarafından öğretilir.Her anne-baba çocuğunun uygun bir eğitim almasını ve uygun bir okulda okumasını ister. Burada muhtarımı dinlerken 90 yıllık hasretinden konuştu.

“BUGÜN BURAYA OKUL YAPILMAMIŞSA KARABAKLI KARDEŞLERİMİZ BUNU BİZDEN ÖNCE SORUŞTURSUN İSTİYORUM”

Bölgede sorunların en ağır olduğu ilçelerden birinin Karabağlar olduğunu biliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız da farkında Karabağlar Belediye Başkanımız da farkında, ellerinden geleni yapıyorlar. Şimdiye kadar buraya okul yapılmadıysa Karabağlı kardeşlerimizin bunu bizden önce sorgulamasını isterim. Neden hala yapılmadı? Oy verdiniz 20 yıldır yapılmadı ama şimdi yapacağız. Karabağlı çocuklarımızın burada uygun bir eğitim almasını istiyoruz. Burada çalışacaklar, okuyacaklar, sosyalleşecekler, güzel bilgiler öğrenip ülkelerine ve dünyaya faydalı insanlar olacaklar.

“OKULUN ADI BENİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ”

Okulun adı benim için Orhan Kemal İlkokulu ve Ortaokulundan çok daha değerli… Orhan Kemal, muhtarımızın tabiriyle yazan, roman yazan, geride kalanların hayatlarını anlatan edebiyatçımızdır. Bu vesileyle Orhan Kemal isminin verilmesi de benim için son derece değerlidir. Önder Bey Ankara’ya telefon etti, ‘Okulun adını ne koyalım, adını Orhan Kemal koyalım’ dedim.

“OLUMLU AYRIMCILIK YAPABİLİRSENİZ YOKSULLUK MAHALLELERDEN BAŞLAYACAK, BU MAHALLELERE OKULLAR, ANAOKULLAR YAPACAKSINIZ”

Her tesis güzel ama okullar daha da güzel. Bir sözümüz daha var belediye başkanı arkadaşlarımıza dedim ki; Oy kullansın vermesin tüm vatandaşlara eşit davranacaksınız, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Pozitif ayrımcılık yapacaksanız fakir mahallelerden başlayacaksınız, o mahallelere okullar, kreşler yapacaksınız, anne müstakbel çocuğunu inançla kreşe bırakacak, taziyeye gidecek, gidecek. düğüne gider ama bilecek ki ‘Oğlum, kızım çocuk odasında. Arkadaşlarıyla besleniyor, sosyalleşiyor ve uyuyor.’ Anne, ertesi akşam çocuğunu güvenle evine götürecektir.

“HER KARABAKLI OĞLUNU VE BÜYÜKÜNÜ BU OKULA GÖNDERİRKEN VİCDANINI VE OYUNU SAKLAYACAKTIR”

Bir sözüm daha var, hiçbir çocuğun aç yatmadığı bu Türkiye Cumhuriyeti topraklarında medeni ve güzel bir Türkiye inşa etmeye kararlıyım. Her eve huzur istiyorum, her eve gelir garantisi istiyorum, bunun için Türkiye’ye Aile Ek Sigortası diye yeni bir alan kazandıracağız. Hiçbir aile ‘benim gelirim yok, ben fakirim’ demeyecek, biz sosyal yardım yaparken onların yoksulluğunu asla teşhir etmeyeceğiz. İnsan onuru kadar değerli bir şey yoktur ve biz o onuru sağlayacağız. Bir dönem Karabağlar’da oylarımız çok düşüktü ama inanıyorum ki bundan sonra her Karabağlı çocuğu ve torunu torunlarını bu okula gönderdikleri kadar vicdanlarına el koyup oy verecekler. ‘Evet helal’ diyecek, ‘Oyum CHP’ye’ diyecek. ’90 yıldır yapılmadı, 20 yıldır yapılmadı ama şimdi yapıyorlar’ diyeceksiniz, biz de bu okulu yapan büyükşehir belediye başkanının, partinin ve milletvekillerinin yanında olacağız. ‘, oylarınızla gurur ve onur duyacağım.

“ÇOCUKLARIN BESLENME ÇANTALARINI DOLDURMALI VE GEREKENİ YAPMALIYIZ”

Okulunuz hayırlı olsun. Bu okul yakında bitecek, değil mi lider? Kısa sürede bitecek, çocuklar başlayacak, donatılacak. Bir şey daha istiyorum, Karabağlar Belediye Başkanımız geldi, çocukların beslenme çantalarını mutlaka doldurun, gereğini yapın. Çocuk okula giderken karnını doyurmalı, onlar yapmadı biz yapacağız çünkü biz halkın, yoksulun, yoksulun, alın teri dökenin partisiyiz. Biz sıradan bir parti değiliz, Kuvayi Milliye partisiyiz, 100 yıllık geleneğe sahip bir partiyiz, halkı kucaklayıp halka barış ve bereket getireceğiz.

“HERKESİN KAZANDIĞI, KİMİN KAZANDIĞI BİR TÜRKİYE KURACAĞIZ”

Karabağlı kardeşlerimin Anadolu’nun farklı şehirlerinden buraya geldiklerini de biliyorum. Hatıraları var, birliktelikleri var, gelenekleri var, o geleneklerin yaşatılması gerekiyor. Dolayısıyla Karabağlar’ı bölgenin incisi yapmak belediye başkanlarımızın görevidir. Muhtarımız asfalt olayını atlattı, ilk asfalt döküldü ve ‘bizim çocuklar ayakkabılarını çıkararak asfaltta yürüdüğünü ve asfaltın kirlenmemesi gerektiğini düşündü’, o çocukların duygularının neler olduğunu biliyorum. Çoğumuz asfaltsız yerlerde büyüdük, asfaltsız topraklarda toz duman içinde araba kullandık ama artık 21. yüzyıldayız ve Türkiye’yi muasır medeniyete ulaştırmak ve Gazi Mustafa’nın çizdiği muasır medeniyeti yakalayıp geçmek için çalışacağız. Kemal Atatürk’ü hedef aldı. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, herkesin kazandığı, çok çalışanın kazandığı bir Türkiye inşa edeceğiz.

“85 MİLYON VATANDAŞIMIZI KİMSEYE, İNANCA, YAŞAM TARZINA ÖDEMEDEN KUTLAYACAĞIZ”

85 milyon vatandaşımızın kimliğine, inancına, yaşam tarzına hiçbir siyasi malzeme yapmadan sahip çıkacağız. Yerelde belediye başkanlarımız sahiplenecek, Türkiye’de biz sahipleneceğiz. Hepinize okulda başarılar. Bu okula gidecek çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Çantalarına bak, kalemlerine, defterlerine bak, onları da temin et, parası olmayan ailelerimiz var, o ailelerin de yanında olmalıyız.

karapinarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu