Haber

Kahramanmaraş’ın Çorum ve Afşin ilçesi ‘kardeş şehir’ oluyor

Çorum ve Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinin “kardeş şehir” olmasına karar verildi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet çalışmalarını koordine etmek üzere İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine “koordinatör vali” olarak atandı.

Depremin ilk günü ilçede çalışmaya başlayan çiftçi, Afşin’de hayatın normal akışına dönmesi için başta Çorum Belediyesi olmak üzere kentteki kamu ve sivil toplum kuruluşlarının imkanlarını seferber etti.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın sık sık ziyaret ederek uyum çalışmalarına katıldığı Afşin’de arama kurtarma, enkaz kaldırma ve insani yardım çalışmalarına çok sayıda Çorumlu gönüllü olarak katıldı.

Çorum ve Afşin ortasında artan ilgiyi resmiyete kavuşturmak için Çorum Belediyesi ile Afşin Belediyesi arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalanmasına karar verildi.

Çorum Kent Konseyi toplantısında gündeme getirilen “kardeş şehir” protokolü oybirliğiyle kabul edildi.

Çorum Belediye Başkanı Aşgın, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, depremin ardından Çorum’un tüm kurum ve siyasi partilerinin güzel bir sınav verdiğini söyledi.

Çorum’dan gelen yardımın Afşin başta olmak üzere deprem bölgesinde yaraların sarılmasında kullanıldığını vurgulayan Aşgın, yardımda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kısa bir süre önce Afşin’i ziyaret ettiğini hatırlatan Aşgın, “Belediye Meclisi’ndeki ilk karar, Çorum’la kardeş şehir olma kararı oldu. Afşin’in en büyük caddesine Çorum Caddesi adı verildi. Ondan sonra da büyük bir köprü kuruldu. Afşin ile Çorum arasına gönül kuruldu.Afşinliler Çorum denilince hemen ‘kahraman Çorum’ diyorlar.Biz resmen kardeş olmak istedik.Gönül kardeşliğimiz de resmen tescillendi.” söz konusu.

haber-sinanpasa.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu