Haber

Jahrein, Mültecilerle Almanya’ya İşe Giden Türkleri Kıyaslayan Mustafa Yeneroğlu’na Küfür Etti!

Türkiye’nin son yıllarda karşılaştığı en büyük sorunlardan biri hiç şüphesiz mülteci sorunudur. Binlerce mültecinin el sallayarak sınırlarımıza girdiği ve yasa dışı yollardan ülkeye girişlerine izin verildiği bir gerçektir. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, giderek büyüyen bu soruna parmak basan bir noktayı paylaştı. Geçmişte Almanya’ya personel olarak giden Türkleri örnek gösteren Yeneroğlu’nun karşılaştırması dikkat çekti. Ünlü yayıncı Jahrein, Mustafa Yeneroğlu hakkında sert açıklamalarda bulundu.

2022’nin ilk üç ayında çoğunluğu Afganlar, Pakistanlılar ve Suriyeliler olmak üzere 52.076 mülteci Türkiye’ye yasadışı yollardan giriş yaptı.

2021’de 162 bin 996, 2020’de 122 bin 360, 2019’da 454 bin 662 kaçak göçmenin yakalandığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı, ülkemize yasa dışı yollardan giriş yapan mültecilerin bir kısmının sınır dışı edildiğini duyurdu.

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından 17-23 Mart tarihleri ​​arasında 2 bin 527 kaçak göçmenin yakalandığı açıklandı. Bu doğrultuda yakalanan firarilerden 2 bin 18’i sınır dışı edildi. 2023 yılında toplam 24.287 kaçak göçmen sınır dışı edilirken, 17.194 yabancı sınır dışı edilmeye devam etti.

Büyüyen göçmen sorunuyla birlikte işler biraz kızıştı. Hatırlarsanız Google Trends’te ‘Türk kızı’ kelimesinin en çok Afganistan ve Pakistan’da arandığı ortaya çıktı.

Sosyal medyada kadınların taciz edilmesiyle sıkça karşılaştığımız mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesi konusu da siyasi gündemin önde gelen konularından biri oldu.

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, tam da bu konuda paylaşımlarda bulundu.

Ümit Özdağ’ın, “Sadece Suriyeliler değil, Türkiye’yi dünyanın lunaparkı sanan, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selef cihatçı örgüt örgütleyen, yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecektir. Yeneroğlu yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Mustafa Yeneroğlu’nun paylaşımının tamamı şu şekilde:

”’Turken kus!’ Sloganlarını çok iyi biliyorum.

Almanya’da bir çocukken ‘Türkler Dışarı’ bağırışlarının Türkler olarak bizi nasıl telaşlandırdığını asla unutmayacağım. Bir çok evimiz yandı, çok canımız yandı. Bu acı tecrübelerden yola çıkarak çok küçük yaşlardan itibaren ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele etmek hayatımın önceliklerinden biri oldu.

İnsan onuru ve ötekinin hakkı benim için hayatın ideolojisidir. Ötekileştirilenin kimliğine bakmıyorum, korkunçluğun açıklamasını dinlemiyorum. İnsan onurunu ayaklar altına alan her türlü politikayı ayaklar altına alacağım.

Gençlerimiz bir yandan İslamofobi, ırkçılık ve ötekileştirmeye karşı mücadele ederken, diğer yandan Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan göçmenlerin entegrasyonu ve katılımı için çaba harcadı.

Ancak o dönemde toplumun sessiz çoğunluğunun aklı başında olduğunu da göz ardı etmedim, demokratik kültüre ve insanlığın ortak vicdanına sahip çıkanlara güvendim. Nerede ırkçılığa karşı duruş varsa orada durdum ve yerel halkın çoğunluğunun her zaman yanımızda olduğunu gördüm.

Ne yazık ki Türkiye’de tek tip bir kimlik olmazsa bölüneceğimiz, parçalanacağımız yanılgısı onlarca yıldır zihinlerimize kazınmış durumda. Bu nedenle toplumda farklılıklar konusunda ciddi endişelere yol açan okul eğitimi başta olmak üzere her şeyi birlikte düzeltmeliyiz. Ortak noktamız insan hakları kültürü ve demokrasi olduğu sürece çözemeyeceğimiz sorun yoktur; yeter ki ‘demokrasi’ deyince önümüze ‘Türk tipi’ tanımını sokmayalım; Yeter ki evrensel standartlara uyalım, yeter ki her türlü faşist emelleri yolun başında durduralım!”

Öte yandan ünlü Twitch yayıncısı Jahrein ise Almanya’ya çalışmak için giden Türkler ile yasa dışı yollardan ülkemize giren mültecilerin karşılaştırılmasına “Mustafa sen çok huysuz bir adamsın” yanıtını verdi.

Jahreyn, “Mustafa, sen çok cimri bir adamsın. Türkü, davetsiz misafir Suriyeliyi, hatta ülkesi savaşta olmayan Pakistanlıyı nasıl kıyaslarsın? Du hast keine Ehre” dedi.

??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu