Ekonomi

İYİ Parti 3. Olağan Kongresi başladı

İYİ Parti 3. Olağan Kongresi, Genel Başkan Meral Akşener’in kongrenin yapıldığı ATO Kongresi’ne gelmesiyle başladı.

Kurultayda divan başkanlığına GÜZEL Parti Küme Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, başkan yardımcılığına ise Genel Sekreter Uğur Poyraz ile Genel Yönetim Kurulu (GİK) üyesi Kadriye Ünler seçildi.

Daha sonra gündeme göre saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

“Rotamız belli, pusulamız millet”

“Rotamız belli, pusulamız millet” sloganıyla düzenlenen kongrede, 50 üyeden oluşan Genel Yönetim Kurulu (GİK) ve 11 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçilecek. genel lider.

Salondaki platforma kurulan dev ekrana Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Akşener’in portreleri yansıtıldı.

Kongrede konuşan Akşener, ‘Bugün hesaplaşıyoruz. Bu parti fazla hoşgörülü. Hesap veririm, sonra hesap sorarım’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri nedeniyle ertelenen UİP 3. Olağan Kongresi bugün yapılıyor. Kongrede sert açıklamalarda bulunan Akşener, “Bu partiyi kurması için CHP’den 15 milletvekili istedik yoksa hayatımın en büyük pişmanlığı olur” dedi.

“Bugün hesaplaşıyoruz. Bu partideki şımarıklık bitti. Ben hesap veririm, sonra hesap sorarım” diyen Meral Akşener’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

“5,5 yıl önce bu partiyi kuramazsınız dediklerinde kurarız dedik kurduk. Bu parti ayakta kalamaz dediklerinde yaşatacağız dedik. Kurarız dedik. Milletimizin sesi olduk, siyasetin alışılagelmiş düzenini bozduk.

‘Çok çirkinlikler yaşadım’

Genel Başkan seçildikten sonra çeşitli usullerle demokrasiyi oluşturmaya çalıştım. Kongrede 2 kez engellenenler listesi oluşturdum, itiraz ettiniz. Sonra işaret etmeden tam, tam, tam bir insan yaptım, çarşaf denen şey nedir? Çarşaf listesinde anahtar listeler çıktı, seçilemeyenler itiraz etti. O gün görevimin bir itirazı seçtirmek olduğunu anladım.

Başka hakkım, kanunum yok. Sonra diğer 100 kişinin koşması için yarım sayfa yaptım. Orada da çok kötü tecrübelerim oldu. Kongreler hesaplaşma yerleridir. Sana da hesap vereceğim. Sözleşmeler herkes için hesap verme yeridir. O kadar çok korkunç şey vardı ki günlerce uyuyamadım. O kadar kötüydü ki tekrarlayamam. olmadığını gördüm. Herkes her şeyi istiyor, bu yeterli değil. Vekil olmak yetmez. GİK olmak yeterli değildir. Genel Müdür Yardımcısı gereklidir. Genel müdür yardımcılığı gerekli. Kardeşim, takımlarımız sınırlı. Bırakın bu görevleri başkası yerine getirsin.

‘Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum ama…’

Sayın Kılıçdaroğlu’na tekrar teşekkür etmek istiyorum ama o gün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Bu iş Ömer Seyfettin’in diyetine dönüştü. Ruhsal olarak mutsuz hissettik. Kendimi aşağılanmış hissettim. Hayatımın hiçbir döneminde hissetmediğim kadar kötü hissettik. kavga etmeyi severim Kafamla top oynamayı seviyorum. Yapamadık. 28 şubatta oynadım o yüzden pek onuru yoktu. Tayyip Erdoğan ile fikir ayrılığı yaşadık, o kadar da umursamadım, endişem de olmadı. Her hafta tutuklandım. Hayat aşkına dedim, o kadar kaygım olmadı. Cesaret edemedik, kavga etmedik, 15 milletvekilimiz var. Bu ona kuyruk siyasetine mal oldu. Aynı zamanda bu Türkiye’ye büyük bir kolaylık sağladı. CHP’yi destekleyen her renkten insanın işbirliğine ve demokrasinin ne kadar değerli olduğuna dair ön yargılarını değiştirdi. Bu değişiklik 6 Sofra ve Millet İttifakını getirdi.

‘Bu partide şımarıklık bitti’

Bir aksilik olursa sorumluluk bana aittir. Başarı varsa sorumluluk size aittir. Şimdi demokrasi mi diyorsun? Demokrasiyi öğreneceğiz. Oturduğunuz yerden ahkam kesmek kolay değil. Kılıçdaroğlu’na gittik. İki parti birlikte yerel seçimlere gittiler ve başarılı oldular. Beni en çok ne etkiledi, en çok ne üzdü biliyor musunuz? ‘İstanbul seçimini biz değil HDP kazandı…’ Ah, hayır. Bugün hesap yapıyoruz. Hesap veririm, sonra hesap sorarım. Bu parti artık hoşgörülü. Boşluk bitti.

‘Beraberlik kalmadı, yazıklar olsun bana!’

Bugün kongre var. oy vereceksin 3 hakkım var Bir sayfa, iki yarım sayfa, üç blok. Ama şimdi yanımda bir şey var. bunun ne olduğunu biliyor musun? Tüm üst meclis delege ve milletvekillerimizin isimlerinin bulunduğu bir çanta. Benden önce çok şey kalmıştı. Utanç, utanç. Kura çekelim mi? Milletvekillerini kurayla mı seçeyim? GİK’i kura ile belirlemeli miyim? ne istiyorsun kardeşim

Bundan sonra sosyal medya üzerinden partimize saygısızlık yapan, partimize zarar vermeye çalışan herkese karşı bizzat gereğini yapacağım.

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde işimize yaramadı diyenlere başarılar diliyorum”
Bir aydır konuşmuyorum. O gece konuştum ve sonrasında konuşmadım. Kılıçdaroğlu Evvel’in üzerine yürüdüler. Tırnak içinde bahsettiğim kanaat önderleri ve seçkinler… Sonra bir baktılar ki ipin ucu tükendi. Bunu dengelemek gerekiyor. Bir anda olağan zanlılar Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi. Çalışmadık, bu yüzden seçim kaybedildi. 45 ilde Mansur Yavaş Bey ve kendi seçmenlerimizle çoğunluğu oluşturan CHP’den bir kişinin davet edilmediği mitingler yaptık. 54 lokasyonda bizzat çalıştık. İllerde adaylarımız ‘Meral’e bir oy, Kemal’e bir oy’ diye oy istedi. Bütün bunlara baktığınızda vicdanınız kuruyacak.

Dengelemeye çalıştığınızı anlıyorum, dengelemekten korkuyorsunuz. Tıpkı dediğin gibi ‘İstanbul’un kazanılma sebebi HDP’dir’. Bundan sonra hayatta başarılar dilerim. Bunlara alışmalısınız, önceliğimiz parti üyeliğidir. Hissetmeyenler kapı burada. İki medyamız yok, muhalefet medyası da bizim değil. Muhalif medya mensupları da bizim değil. Bize hakaret etmenin veya bize yanlış yapmanın bir yaptırımı yoktur. Milletiyle el sıkışan tek siyasi örgüt biziz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu