Haber

İran: Suudi Arabistan, İran ile ilişkileri normalleştirmeye henüz hazır değil

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, ülkesinin Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu ancak Riyad yönetiminin şu anda buna hazır olmadığını savundu.

Abdullahiyan, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ülkesiyle diplomatik bağı olmayan Suudi Arabistan ile ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için Irak’ın başkenti Bağdat’ta gerçekleştirilen görüşmelere değinen Abdullahiyan, “Suudi Arabistan ile Bağdat’ta bugüne kadar 5 görüşme gerçekleştirdik. … Diplomatik ilişkileri normalleştirmeye hazırız.” terimleri kullandı.

Tahran’ın Bağdat’ta Riyad ile müzakereleri iyi ve ilerleme kaydedildi.” Abdullahiyan, “Suudi Arabistan, İran ile ilişkileri normalleştirmeye henüz hazır değil.” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Bağdat’taki müzakerelerde sadece “ikili ilişkilerin” ele alınmadığının altını çizen İranlı Bakan, Tahran ile Riyad arasındaki güvenlik görüşmelerinin de ele alındığını kaydetti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Beyrut’a gelen Abdullahiyan, önce Lübnanlı mevkidaşı Abdullah Buhabib, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve ardından Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile görüştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu