Ekonomi

İlk kez bir Avrupalı ​​şirketin piyasa değeri 500 milyar doları aştı

Fransız lüks tüketici holdingi Louis Vuitton Moët Hennessy’nin (LVMH) hisseleri yüzde 0,3 arttı ve şirketin piyasa değeri 500 milyar doları aştı. Böylece ilk kez bir Avrupalı ​​şirketin piyasa değeri 500 milyar doları geçmiş oldu.

Lüks markaların çatı şirketi LVMH’nin ilk çeyrek satışları tahminlerin üzerinde gerçekleşti ve şirket hisseleri bu gelişmeyle birlikte yükselişini sürdürdü.

Çin’de Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılması ve euronun güçlenmesi ile birlikte lüks tüketimin artması, şirketin piyasa fiyatındaki artışın ana etkenleri oldu.

İlk çeyrek rakamlarının açıklanmasının ardından LVMH, dünyanın en büyük 10 şirketi arasında arasına girdi.

LVMH’nin kurucu ortağı Bernard Arnault bu yükselişle birlikte dünyanın en zengin insanı oldu. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Arnault’un net serveti 212 milyar dolar civarında.

Şirket hisselerinin yükselişinde Louis Vuitton marka çanta satışları etkili oldu.

AXA Investment Managers Avrupa Hisse Senetleri Stratejisti Gilles Guibout, “Bu, dünya çapında kutuplaşmış bir toplumda zengin insanların zenginleştiğini gösteriyor. Lüks sektör güçlü bir şekilde büyüyor” yorumunu yaptı.

LVMH çatı altındaFaaliyet gösteren markaların ortasında Celine, Kenzo, Givenchy, Bulgari, Dior, Fendi, Emilio Pucci, Marc Jacobs gibi markalar yer almaktadır.

korkuteli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu