Haber

IFRC: Türkiye’de ‘iyileştirme’ çalışması 2-3 yıl sürebilir

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Maraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’de ‘iyileştirme’ çalışmalarının 2 ila 3 yıl sürebileceğini duyurdu. Suriye’de ise sadece işin başlaması için 5 ila 10 yıl süreceği belirtildi. IFRC’nin Afetler, İklim ve Kriz Direktörü Caroline Holt, “Suriye’de insani bir fırtına ile karşı karşıyayız” dedi. CNN International’a konuşan Holt, depremin etkilediği bölgenin ‘Fransa büyüklüğünde’ olduğunu söyledi.

‘TÜRKİYE’NİN KAYNAKLARI DAHA KAPSAMLI’

‘Suriye daha kötü durumda’ diyen University College London’dan Prof. İlan Kelman ise Türkiye’nin daha kapsamlı kaynaklara sahip olduğunu belirtti. Kelman, “İki ülke de çok zengin değil, ancak Türkiye en az 12 yıldır ülkeyi bölen büyük bir çatışmaya girmemiş bir temele sahip. Yaptırımlarla izole edilmedi.”

Norveç Kızılhaçı subayı Mohammad Hammoud, Suriye’nin Türkiye’nin enkaz kaldırma ve arama kurtarma operasyonlarında kullanabileceği makine ve teknolojik araçlara erişimi olmadığını söyledi.

IFRC’DEN 70 MİLYON FRANKLIK DESTEK KAMPANYASI

IFRC, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen ölümcül depremlere müdahale için 70 milyon İsviçre Frangı (yaklaşık 1 milyar 400 milyon TL) değerinde uluslararası yardım için acil başvuru başlatacağını duyurdu. IFRC Programlar ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Xavier Castellanos, “Bu deprem inanılmaz hasara neden oldu. En büyük korkumuz gerçekleşiyor. Bu mücadelede her dakika önemli.” (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu