Haber

HDP’li Pervin Buldan’dan Bahçeli’nin “Amedspor diye kulüp kalmayacak” sözlerine yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında konuştu. bulmaktan; Bursa’da oynanan ve olaylara damgasını vuran Bursaspor-Amedspor maçına ilişkin “Bizim için Amed diye bir yer yok, Amedspor diye bir kulüpten söz edilmeyecek.” Bunu söyleyerek MHP lideri Devlet Bahçeli’yi hedef aldı.

“AMEDSPOR GOL GÖSTERMEYE DEVAM EDECEK”

Buldan, “İktidarın küçük ortağı biraz önce yaptığı konuşmada 90’ların ırkçı saldırılarına, karanlık çetelerine bir kez daha sahip çıktı. Amed yok dedi, Amedspor yok dedi. Burada bir kez daha söylüyorum ki Amed var, var olmaya devam edecek.” Amedspor var, var olmaya devam edecek. Amedspor gol atmaya devam edecek. Olmayacak olan bu seçimde gidecek olan sizlersiniz. Irkçı söylemleriniz ve saldırgan tavırlarınızla ayrılmaya mahkumsunuz, sizi göndereceğiz.” dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Sabah grup toplantısında Devlet Bahçeli’nin tribünlerinde açılan pankartları eleştirirken, “Türk milletinin acılı dönemini istismar etmeye kalkışanlar karşısında MHP ve Cumhur İttifakı’nı bulacaktır. Geçen hafta sonu Bursaspor ile Diyarbakırspor maçındaki tribünler spor ahlakına aykırıdır.Bizce Amed diye bir yer var.İsmi yok Amedspor’un adı geçmeyecek.Küçük bir terör destekçisi olanların bu tribünlere oturması büyük bir ayıptır. Bursa’da azınlık, stadın kışkırtıldığı, yaşanan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirildiği, Türk-Kürt düşmanlığı tohumlarını ekmeye çalışan herkes kesilmesi gereken bir çıbanın başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse Diyarbakır da öyledir.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu