Haber

Hamas, Endonezya Hastanesindeki Elektrik Kesintisini İnsanlık Suçu Olarak Tanımladı

Hamas Hareketi, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’nde yakıtın bitmesi nedeniyle yaşanan elektrik kesintisinin insanlık suçu olduğunu duyurdu.

Quds Press haber ajansının haberine göre Hamas Hareketi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik 7 Ekim’den bu yana devam eden baskınları nedeniyle yaşanan elektrik kesintisini, “saldırıya sessiz kalan ve katılan ülkelerin alnında bir utanç lekesi” olarak nitelendirdi. ve işgalin soykırımı.”

Endonezya Hastanesi’nin yakıtının bitmesi nedeniyle yaşanan elektrik kesintisini insanlık suçu olarak değerlendiren Hamas, Arap ülkelerini, İslam dünyasını ve Birleşmiş Milletler’i yakıt ikmaline davet etti.

Akaryakıt ikmalinde herhangi bir ihmal olması konusunda uyarıda bulunan Hamas, bu durumun hastanelerde hasta ve yaralıların ölümüne yol açabileceğine dikkat çekti.

Öte yandan bölgedeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Endonezya hastanesinde yakıtın bitmesi nedeniyle elektrikler kesildi. Elektrik kesintisi nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, El Cezire’ye yaptığı açıklamada, Gazze’ye akaryakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu