Ekonomi

Global giyim pazarının yüzde 12’si çocukların

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye’de bebek ve çocuk iktisadı her geçen gün büyüyor. Dünyanın en büyük dokumacılık üreticilerinden biri olan Türkiye, hazır giysi dalında de dünyada birinci 5 ülke ortasında yer alıyor. Bilhassa son periyotta ihracatını ve üretimini artıran Türkiye; 2021 yılında 20,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, bebek-çocuk konfeksiyon ihracatını ise 2021 yılında 2020’ye göre 30’un üzerinde bir artışla tamamladı.

İhraç eserlerinde değerli bir hissesi da çocuk iç giysi – pijama kısmı oluşturuyor. O denli ki, Tüm İç Sanayicileri Derneği Lideri Eşref Geyik, Türkiye’nin ihraç eserlerinde çocuk iç giysinin birinci 3, pamuklu çocuk pijama kategorisinin ise birinci 2’de yer aldığını, küresel olarak da bu dallarda ihracat rakibimizin Çin olduğunu belirtti. Türkiye’nin bu eserlerde ihracat yaptığı ülkeler sıralamasını başlarında ise; İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya’nın yer aldığını, ardındansa Orta Doğu bölgesi ülkelerinin olduğunu vurguladı.

“EN YÜKSEK BÜYÜME POTANSİYELİ”

Türkiye’de bebek ve çocuk giysi kesimindeki en zayıf halkayı ise pazarlama faaliyetlerinin oluşturduğunu vurgulayan 40. Memleketler arası İstanbul Anne Bebek Çocuk Eserleri Fuarı Yöneticisi Hatice Dinçer, “Sektördeki şirketler üretmeyi bir halde başarmış olsa da pazarlama kaynaklarını kullanmakta zorluk yaşıyor. Bu sebeple dala yönelik yapılan tertiplere ve memleketler arası fuar çalışmalarına daha fazla ehemmiyet verilmesi ile bebek çocuk giysi bölümü de gelişmeye ve büyümeye devam edecektir. Bilhassa ihracata yönelik olan bebek ve çocuk eserleri özelindeki fuarlar, pazara büyük bir dinamizm getirirken dalın ekonomik olarak büyümesine ve yeni pazarlara açılmasına da hizmet ediyor.

Bebek ve çocuk giysisi global piyasalarda en yüksek büyüme potansiyeline sahip kesim olarak öne çıkıyor. Genç nüfusuyla bebek çocuk bölümünde faaliyet gösteren milletlerarası firmaların iştahını kabartan Türkiye; kaliteli, uygun fiyatlı ve süratli teslimat sağlayan yerli üreticileri ile pazardaki hissesini ve rekabet gücünü her geçen gün artırıyor. Biz de 7-10 Aralık 2022 tarihleri ortasında düzenleyeceğimiz CBME Türkiye fuarı ile milletlerarası pazarda yeni iş birlikleri kurmaya imkan sağlarken birebir vakitte ihracatımıza olumlu katkılar sağlayacağız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu