İş

Gaziantep’te depremden etkilenen işyerlerinin dağıtımına başlandı

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye İlçelerinde inşa edilen işyerlerinin dağıtımına başlandı.

İpek Yolu Kalkınma Ajansı’ndan (İKA) yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne bağlı İKA Bölgesel Kalkınma Odaklı İyileşme Acil Eylem Planı (BOTAP) kapsamında İpek Yolu, Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 52 bin metrekare alan üzerine çarşılar kuruldu. Son geldi.

Depreme dayanıklı çelik konstrüksiyonla inşa edilen çarşılarda 328 işyerinin anahtarları teslim edilmeye başlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKA Genel Sekreteri Burhan Yılmaz, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde inşa ettikleri 4 çarşıda 328 işyerini tamamlayarak, ihtiyaç sahiplerine anahtar teslimi teslim etmeye başladıklarını belirtti.

Bölgedeki işsizlerin üretime katılmasını sağlayacak iki değerli altyapı kurduklarını belirten Akyılmaz, “Bunlardan biri Nurdağı’na kuracağımız ayakkabı tesisidir. Tesisimiz tamamlanmak üzere. Bu tesis bittiğinde. Tamamlandığında 120 kişinin istihdamına destek olacağız. İslahiye ilçemizde kurduğumuz Tekstil Kent üretime başladığında 100 depremzedesi burada olacak.” İstihdamı hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İpek Yolu Kalkınma Ajansı’nın deprem bölgeleri arasında yer alan Nurdağı ve İslahiye’de yaptığı yatırımların yaklaşık 200 milyon TL tutarında olduğunu belirten Akyılmaz, şöyle konuştu:

“İpek Yolu Kalkınma Ajansı olarak, Dünya Bankası ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizde Sosyal Girişimciliğin Güçlendirilmesi ve Uyum Projesi kapsamında İpek Yolu Sosyal Girişimcilik Merkezlerini ilçelerimize kazandırdık. Bu merkezler bölgede yaşayan gençlere ve yetişkinlere hizmet verecek. Kütüphaneler, okuma alanları, “Salonlar, bilgisayar atölyeleri, kafeteryalar ve çok amaçlı salonlar gibi donanımlarıyla depremden etkilenen kardeşlerimizin eğitim alabileceği alanlar olarak hizmet verecek. ve kız kardeşlerimizin vakit geçirebilecekleri ve özellikle gençlerimizin girişimci yönlerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerin gerçekleştirileceği yerler.”

Baklava üretim ve satışı yapan esnaf Rüstem Şahin, deprem nedeniyle iş yerinin yıkıldığını belirterek, “Allah devletimize zarar vermesin. Bize bu iş yerlerini sağlayarak en azından psikolojimizi düzeltti. Çok şükür biz de devletimize zarar vermesin” dedi. Açılacak, oturulacak, insanları ağırlayacak bir yerimiz var. Bu nedenle hem devletimiz hem de devletimiz.” “İpek Yolu Kalkınma Ajansı’na çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Esnaf Terzi Nimet Doğan, yaklaşık 10 yıldır İslahiye’de terzi olarak çalıştığını, yakınlarını kaybettiğini ancak umudunu kaybetmediğini, üretimi tamamlanan dükkanlar sayesinde iş hayatına başladığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu