Ekonomi

Fırıncılar Federasyonu Başkanı: Ekmeğin 10 lira olması söz konusu değil

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, temmuz ayında yapılacak müzakereler sonucunda ekmeğin kilogram fiyatının 35,5 lirayı geçmeyeceğini, hububat fiyatının ise 10 liraya çıkmayacağını düşündüğünü belirtti.

Balcı, Federasyon Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

Ekmek fiyatlarına ilişkin yetkisiz kişilerin yaptığı açıklamaların kamuoyunda ve piyasada yanlış anlamalara yol açtığını belirten Balcı, haziran ayında ekmeğe zam öngörmediklerini söyledi. Balcı, “Ekmeğin 10 lira olması söz konusu değil” dedi. söz konusu.

Ekmeğin maliyetinde un, personel ve diğer işletme maliyetlerinin belirleyici olduğuna işaret eden Balcı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ekmeğe 350 lira gibi uygun fiyattan un verme uygulamasına son verildiğini, taban zammının devam ettiğini söyledi. temmuzun prestiji ile fiyatlara da yansıyacaktır.

Şu anda piyasada un fiyatının poşet başına 520 lira olarak düzenlendiğini vurgulayan Balcı, şunları kaydetti:

“İşletme giderlerinde en az yüzde 55-60 artış oldu. Ekmek fiyatlarında değişiklik şarttı, mutlaka değişiklik yapmamız gerekiyor. Çünkü fırıncılarımızın ekmek üretmesi gerekiyor. Aynı şekilde kaliteli ekmek üretmeleri gerekiyor. Ancak ekmek temel gıda maddesi olduğu için uygun fiyatlı olması gerekiyor.” En iyi fiyat belirlenmeli. Biz hep bu yolu izledik ve buna göre hareket ettik.”

“KİLOGRAMIN FİYATI 35.5 LİRADAN AŞMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Balcı, temmuz ayında illerin kademeli olarak yeni fiyata geçebileceğini belirterek, “Ekmeğin fiyatı kesin olarak belirlendiyse maliyeti ona göre hesaplayıp ekmeğe yansıtacağız ama Türkiye geneline baktığımızda Maksimum kilo fiyatının 35,5 lirayı geçmeyeceğini düşünüyorum.” .

Sektörün sıkıntılarına değinen Balcı, bazı zincir mağazaların ekmekle ilgili yönetmeliğe uymadığını, bu konuda Ticaret Bakanlığı ile görüşeceklerini ve cezaları değerlendirerek olumsuzluğun giderilmesini isteyeceklerini sözlerine ekledi. , cezalar yetersiz olsa bile. (EKONOMİ HİZMETİ)

semdinlihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu