Haber

FETÖ’cülerin İtirafları Gülen’in İadesini Tetikleyebilir

ABD’de kendi aralarında çıkan kavgada Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının sosyal medyada paylaştığı itiraf bilgileri, örgüt içinde elebaşı Fetullah Gülen’in iadesinin önünü açabilecek tartışmayı başlattı.

Fetullah Gülen ile 25 yıldır birlikte olan örgütün önde gelen isimlerinden Osman Şimşek’in eski Polis Akademisi öğretim üyesi Osman Şimşek’in verdiği ifadelere cevaben, bu tür ifadeler delil olarak gösterildi ve ” Gülen’in iadesine kadar uzayabilecek bir süreç var, “bunu tetikleyebilir” dedi.

FETÖ’nün kritik isimlerinden ve adı İçişleri Bakanlığı’nın “kırmızı” listesinde yer alan Aytaç, Şimşek’in iki hafta önce 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı açıklamalara ilişkin Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

ABD’ye kaçan Aytaç, Şimşek’e yönelik iftiraların ve eski Zaman gazetesi çalışanı firari FETÖ’cü Ahmet Dönmez’in 35-40 bölümlük dizide anlattığı örgüt içi kavgaların “ilk elden doğruluğu” ispatlamaktan başka bir işe yaramadığını savundu. “.

FETÖ firari Aytaç, Gülen’in 2015 yılında örgütün Pensilvanya’daki kampına yerleşen Mehmet Değer adlı örgüt mensubu tarafından “darbeyle kandırılıp ikna edildiğini”, Osman Şimşek’in bizzat getirmesinin örgüte zarar vereceğini değerlendirdi. o ışığa.

Aytaç, FETÖ elebaşı Osman Şimşek’in, Gülen’in “dizi temelinde yetişmiş bir kişi” olduğunu savunurken, Şimşek’in itiraflarının örgüt tabanında beklenenden çok daha büyük ve “olumsuz” sonuçlara yol açabileceğini savunarak, Gülen’in manipülasyonunun örgütün öğrencisi Şimşek tarafından doğrulandığı öğrenildi. Sözde fetva ve talimatlarla üyelerinin güvenini sarsacağını iddia ediyor.

“Gülmek imanda değildir”

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iade ihtimali güçlenirse örgüt içindeki bir yapının Gülen’i hedef alma ihtimalini dile getiren Aytaç, Gülen’in aslında içinde bulunduğu kampa “güvenmediğini” söyledi.

Aytaç, “Özellikle cemaatin üst düzey yöneticileri, olası bir iade durumunda Hocaefendi’nin susması için girişimlerde bulunabilir.” Örgüt içindeki panik ve güvensizlik halinin geldiği noktayı sözleriyle ortaya koydu.

Uzun bir sessizliğin ardından Şimşek, Dönmez’in iddialarını doğruladı.

ABD’de Gülen’e en yakın isimlerin ortasında çıkan mali meseleler ve 15 Temmuz darbe girişimi tartışmaları sonucunda örgütteki parçalanma yeterince netleşirken, Gülen’e darp edildiği iddia edilen Osman Şimşek’in ” Cevdet Türkyolu, darbe girişiminin 7. yılında ilk kez sır perdesini araladı. Bu konularda açıklamalarda bulunuyor.

Osman Şimşek, FETÖ’cü Ahmet Dönmez’in daha önce sosyal medyada ortaya attığı iddiaları da doğruladı.

Şimşek’in, Gülen’in “her şeyi bilemeyeceği ve fikirlerine başkaları tarafından yön verilebileceği” açıklamasıyla, örgüt tabanının kendisinden “Mehdi” ve mezhep anlamında “Kutb-ül Aktab” olarak anıldığı ifade edildi. kutupların direği, örgütün en üst kademesindeki bir mensubunun ağzından söze dökülmüştür.

haberkaracabey.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu