Ekonomi

Evercore ISI, Fidelity National’ın notunu 55$’lık fiyat hedefiyle aynı seviyede tutuyor

Evercore ISI Pazartesi günü Fidelity National Information Services (NYSE:FIS) üzerindeki In Line notunu korudu ve fiyat hedefini 55,00 $ olarak belirledi. Firma, özellikle Bankacılık Analizi işiyle ilgili olarak şirketin yakın vadeli beklentileri konusunda ihtiyatlı olduğunu belirtti. Rakiplerin daha büyük finansal kurumları hedef almasıyla rekabetin zorlaştığını belirttiler. Jack Henry & Associates’in 2023 takvim yılının dördüncü çeyreğinde 14 temel sistem zaferi bildirdiğinde bu durum açıkça ortaya çıktı; bunların dördü milyarlarca dolarlık varlığa sahip kurumlarlaydı.

Fidelity National’ın rakibi Fiserv, yakın zamanda 38,5 milyar dolarlık varlığa sahip Prosperity Bank’ı DNA platformuna devretti. Bu hamle, Fiserv’in büyük bankalar arasında artan çekiciliğini vurguluyor. Küçük ve orta ölçekli işletme (KOBİ) ödemeleri segmentinde, Fidelity National’ın sahibi olduğu WorldPay’in, Fiserv’s Clover, Square Seller, Toast ve Global Payments gibi rakipleri karşısında pazar payını kaybetmeye devam etmesi bekleniyor.

Analiz ayrıca, 2022’nin dördüncü çeyreğindeki performansa kıyasla lisans gelirlerinde yüzde 5 puanlık bir düşüş yaşaması beklenen Sermaye Piyasası segmentindeki zorluklara da dikkat çekti. İleriye baktığımızda, Evercore ISI’nin 2023’ün dördüncü çeyreği ve 2024’ün tamamı görülüyor. Fidelity National Information Services için düzeltilmiş FAVÖK tahminleri sırasıyla %2’nin üzerinde ve konsensüsle aynı doğrultudadır. Şirketin görünümü, şirketin gelecek dönem mali performansına ilişkin temkinli ancak istikrarlı bir görünüme işaret ediyor.

InvestingPro İçgörüleri

Fidelity National Information Services (NYSE:FIS) rekabetçi bir ortamda ilerlerken şirketin mali durumu ve stratejik hamleleri yakından inceleniyor. Bankacılık Analizleri iş ve ödemeler segmentine odaklanıldığında, FIS’in pazarda nasıl konumlandırıldığını dikkate almak çok önemlidir. YatırımPro Verilere göre FIS’in piyasa değeri 36,59 milyar dolar olup bu da sektördeki önemli varlığına işaret ediyor. Zorluklara rağmen FIS, hissedar getirilerine olan bağlılığının bir kanıtı olarak, üst üste 21 yıl boyunca temettü ödemelerini sürdürdü. Bu, FIS’in temettüsünü 3 yıl üst üste artırması ve son kayıt tarihi itibarıyla %3,37’lik önemli bir temettü getirisi sağlamasıyla destekleniyor.

Şirketin performansına bakıldığında FIS, son üç ayda %18,89 fiyat toplam getirisi ile güçlü getiri elde etti. Bu durum yatırımcıların son gelişmelere ve şirketin stratejik çalışmalarına olumlu tepki verdiğini gösteriyor. Analistler önümüzdeki döneme ilişkin kazanç beklentilerini aşağı yönlü revize ederken, şirketin bu yıl da kârlı geçeceğini öngörüyor. Bu karışık ton, sektörün dinamik doğasını ve FIS’in görünümünü etkileyen çeşitli faktörleri yansıtıyor.

YatırımPro Fidelity National Information Services’ın mali tablolarına ve beklentilerine daha derinlemesine bakmayı düşünenler için ek bilgiler sunuyor. Bir dizi YatırımPro İpucu Kullanıcılar, ile şirketin gidişatına dair kapsamlı bir anlayış kazanabilirler. Şu anda net gelir büyümesine ilişkin beklentiler ve kısa vadeli yükümlülüklerin likit varlıkları aştığı yönündeki endişeler de dahil olmak üzere birçok ipucu mevcut. Bu bilgilere ve daha fazlasına erişmek için https://www.investing.com/pro/FISZiyaret edin ve yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim kazanın. PRONEWS24Kupon kodunu kullanmayı unutmayın.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-caycuma.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu