Haber

EUTF Hastanesi’nde “İleri Vestibüler Tanı ve Rehabilitasyon Ünitesi” hizmete açıldı

Türkiye’nin sağlık alanında referans merkezi olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kliniklere teknolojik yatırımlar yapılırken, yeni üniteler de hastaların hizmetine sunuluyor. AB Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı’na eklenen “İleri Vestibüler Tanı ve Rehabilitasyon Ünitesi” açıldı. Açılışa; AB Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şengün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İhtilal Bozkurt, KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, bölüm akademisyenleri ve personel katıldı.

Rektör Prof., son yıllarda EUTF Hastanesi’ne değerli yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Dr. Necdet Budak, “Yapılan yatırımlar sonucunda Kulak Burun Boğaz Bölümümüz yeni teknolojilerle donatılarak özel bir klinik haline geldi.

Üst yönetim olarak tüm kliniklerimizin son teknolojik cihazlarla donatılmasına önem veriyoruz. Yakın zamanda Merkezi Ameliyathanemizi resmi olarak açacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle hastanemiz yeni yıla borçsuz girdi. 2024 yılında da Tıp Fakültesi üst yönetimi ve anabilim dalı başkanlarımızla ortak akıl çerçevesinde çalışarak bu tıbbi yatırımlarımıza devam edeceğiz. Amacımız ulusal ve uluslararası düzeyde kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır. “Ayrıca sağlık turizmi açısından da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Bölgemizde uygulamanın yapılacağı tek merkez biziz”

İleri Vestibüler Tanı ve Rehabilitasyon Ünitesi’nin kliniğe katkılarını anlatan KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, “Özellikle baş dönmesi şikayeti olan hastalarda bazen ayırıcı tanı koymak için konvansiyonel testler yeterli olmuyor. Bu ünite ile tanısı zor ve etkin tedavisi alınamayan dengesizlik ve baş dönmesi hastalıklarının teşhisinde ileri objektif tanı testleri kullanılacak, tanı algoritması geliştirilecek ve sanal gerçeklik vestibüler rehabilitasyon uygulamalarıyla çağdaş vestibüler rehabilitasyon uygulanabilecektir. Ege Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı İleri Vestibüler Tanı ve Rehabilitasyon Ünitesi, ileri vestibüler tanı ve rehabilitasyonun yapılabileceği Türkiye’deki sayılı kliniklerden biri ve bölgemizdeki tek merkezdir. Üniversitemizin en büyük avantajı ülkemizde bu değerlendirmeleri multidisipliner olarak yapan tek merkez olmasıdır. Bölümümüze verdiği desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. “Necdet Budak’a bölümümdeki tüm hocalarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu