Haber

Eski Kızılay Başkanı: Bu çadırları satmaya ne hakkınız var?

Kızılay eski Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Maraş merkezli depremlerin üçüncü gününde kurumun çadırlarını Ahbap Derneği’ne sattığının ortaya çıkmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

KRT TV yayınına konuşan Akar, Kızılay’ın çadır satışına tepki göstererek, “Kızılay çadır satamaz. Benim zamanımda yönetim kurulu üyeleri maaş almazdı. Arkadaşlarım da ben de bir kuruş para alamadık. Çadır satmak bir kez olsun etik değil, neden çadır üretiyorsunuz? Bu çadırları satmaya ne hakkınız var? Kızılay’ın depremin ikinci ve üçüncü gününde çadır kurması ihanete varan bir hatadır” dedi.

‘SMS YOLUYLA PARA İSTİYOR’, YÖNETİM KONSEYİNE BARIŞ HAKKI VERİYOR’

Akar’da sadece afetlerde beslenme görevinin Kızılay’a verilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

“Kızılay’ın 750 şubesinden 500’ü kapandı. Kızılay işini bıraktı ve Borsa ile şirketlerle uğraşıyor. 12 anonim şirket kuruldu, hepsi için ayrı bir yönetim kurulu kuruldu. Bu bizim için normal bir olay değil. Kızılay çadır satacak Kızılay SMS ile para istiyor Çocuğumdan eşimden senden benden benden para istiyor sonrada idare meclislerine huzur hakkı veriyor ayrıca Kızılay yemek satıyor ama yemek üretmiyor .Kızılay vatandaştan aldığı fedakarlık vekaletnamesinin bir kısmını kesmedi, 2016’da kendisi kesmedi…”

“Kerem Kınık’ın özel olarak atanmış olduğunu düşünüyorum” diyen Akar, “Kınık’ın Ankara ile arası iyi… Kınık becerikli bir adam… Muhtemelen yönetim kurulu üyeliklerini ona göre dağıtıyor ama attığı adımlar ve durum ortada. Kızılay’a getirdikleri hiç iyi değil. Yurt dışındayım.” Yardımlarında da aksaklıklar görüyorum.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu