Haber

Enerji Uzmanı Pamir: “Altı Kez Serbest Gaz Üretimi”

Enerji uzmanı Necdet Pamir, hükümetin Karadeniz gazı için verdiği sözleri eleştirdi. Pamir, ‘bilimden uzak. ’25 metreküp gazı bedava vereceğim’ diyor. 22 milyona yakın abonesi var. Yani yılda ortalama 6 milyar metreküp gaza ihtiyaç duyulmaktadır. Ama yaklaşık 1 milyar metreküp üretebilecekler. Tutarlılık yok dedi.

Karadeniz’de olduğu söylenen 710 milyar metreküp gazın karaya ulaşması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Zonguldak Filyos’ta düzenlenen Karadeniz doğalgazının devreye alma töreninde konuştu.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mutfak ve sıcak su tüketimi için gerekli olan aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen doğalgaz bedeli bir yıl süreyle faturalardan düşülecek. Türkiye genelindeki konutların doğalgaz tüketimini bir ay boyunca ücretlendirmeyeceğiz.”ifadeleri kullandı.

“Açıklamalar bilimle uyuşmuyor”

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre enerji uzmanı Necdet Pamir, söz konusu açıklamaları “seçim hamlesi” olarak değerlendirdi.

Hükümet tarafından yapılan açıklamaların bilimsel bir dayanağı olmadığını belirten Pamir, şöyle konuştu: ‘Seçimden hemen önce yapılan açıklamalar bilimle bağdaşmıyor. Cilalı görüntü çalışması. Hiç bilmediğiniz yeni bir alanda açtığınız ilk kuyuda yeterince çalışma yapılmamışsa bir rezervden bahsetmek mümkün değildir. Buna keşif veya keşif diyebiliriz. Rezerv denilebilmesi için kabaca 8 ila 10 adet tespit kuyusu açılması gerekmektedir. Şu anda ilk açılan kuyuda hedef noktasına 1050 metre varken bu açıklamayı yapıyorlar. Doğru bir tespitin yapılabilmesi için bu yapıyı temsil edecek bir kuyu açacaksınız. Spesifik çalışmalar tamamlanarak etkin sondaj çalışmaları yapılmalı ve tüm bunlar tamamlandıktan sonra açıklama yapılmalıdır.söz konusu.

“Rakamlar tutarlı değil”

“710 milyar metreküpün varlığına bizi ikna edecek bir bulgu yok”dedi Pamir, “Seçim işi olduğu çok açık. ’25 metreküp gazı bedava vereceğim’ diyor. Doğalgaz abonesi olan yaklaşık 22 milyon konut var. Bu kadar eve gaz verebilmek için yılda 6 milyar metreküpten fazla gaz olması gerekiyor. Tez programlarına göre 1 yılda ancak 1 milyar gaz üretebilecekler. Yapılan yatırımı haklı çıkaracak bir bulgu bulunmamakla birlikte bahsi geçen rakamlar kendi içinde tutarlılık göstermemektedir.değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu