Haber

Dünya şampiyonu Görme Engelliler Judo Milli Takımı, Ankara’da çiçeklerle karşılandı

Azerbaycan’da düzenlenen IBSA Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda 11 madalya kazanan judo ulusal kadrosunun atletleri Ankara’da çiçeklerle karşılandı.

Sporcu, antrenör ve yöneticilerden oluşan kafileyi Esenboğa Havalimanı’nda federasyon yetkilileri ve aileleri karşıladı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (TGESF) Lideri Ayhan Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, güçlü süreçler sonucunda tarihini bir muvaffakiyet elde ettiklerini söyledi.

Kuruldukları tarihten bu yana katıldıkları dünya şampiyonalarında şu ana kadar yalnızca 3 madalya kazandıklarına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

“Bu şampiyonada sporcularımız 11 madalya alarak ay-yıldızlı bayrağımızı dünya sıralamasının zirvesine çıkardı. Bundan daha iyi bir şey olamaz. Hepsi çok iyi mücadele etti. Bu bir süreç, başarı bir anda gelmez. İnanmak başarmaktır. Bütün sporcularımız bu işe gönül verdi, öyle başardık. 10-12 kota alarak 2024 Paris Olimpiyatları’nda aynı başarıyı kazanmak istiyoruz.”

Zeynep Çelik: “Ülkeme ikinci altını kazandırdığım için çok mutluyum”

J2-57 kiloda altın madalya kazanan ulusal atletlerden Zeynep Çelik ise çok memnun olduğunu belirterek, “Paralimpiklerde ülkeme ikinci altını kazandırdığım için çok mutluyum. 2024 Paris Olimpiyatları’nda aynı başarıyı tekrar göstereceğim.” diye konuştu.

Milli atletlerden 70 kiloda altın madalya kazanan Esmer Taşkın, tarihi bir muvaffakiyet elde ettiklerini aktararak, “Çok mutluyum. Oradan ülkemize böylesi bir başarıyla döndüğümüz için çok gururluyum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizde büyük emeği olan spor bakanımız, federasyon başkanımız ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum.” tabirlerini kullandı.

+90 kiloda bronz madalya kazanan Onur Taştan da kendilerini destekleyen herkese teşekkür ederek, büyük muvaffakiyet kazandıklarına vurgu yaptı.

Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Hüseyin Üstündağ ise grup sıralamasında dünya şampiyonu olduklarını hatırlatarak, bir sonraki maksatlarının 2024 Paris Olimpiyatları’nda muvaffakiyet olduğunu söz etti.

Azerbaycan’da düzenlenen IBSA Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda ulusal atletler toplam 11 madalya kazanarak tertibi birinci sırada tamamlamıştı.

Şampiyonada Ukrayna ikinci, Brezilya ise üçüncü üçüncü olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu