Haber

Çanakkale’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: Emekli Polis Memuru da Şüpheli Yakalandı

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından, il genelinde ‘göçmen kaçakçılığı’nın önlenmesi ve organizatörlerin yakalanması amacıyla yürütülen çalışma sırasında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan emekli polis memuru ve bir polis memuru da görev yaptı. ekip şüpheli olarak yakalandı.

Göçmen Kaçakçılığına Karşı Çalışmalar Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Sınır Kapıları Şube Müdürlüğü, il genelinde göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve organizatörlerin yakalanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 20.09.2023 ve 31.10.2023 tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda, 17 etkinliğin organizatörü 1 emekli polis memuru, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekibinde görev yapan 1 polis memuru, bir suçtan aranan 1 kişi gözaltına alındı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yasa dışı yollardan yurtdışına gönderildi. Kaçmasına izin veren kişinin de aralarında bulunduğu toplam 27 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18’i tutuklandı. 6 şüpheli kontrol kararıyla, 1 kişi ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı. 2 şüpheli ise firar durumunda.

Yapılan operasyonlarda, hatadan elde edilen gelir kapsamında 17 araç, 87 can yeleği, 46 tüp, 9 el hava pompası, 5 can simidi ile 89 bin 205 TL, 94 bin 470 euro ve 950 ABD dolarına el konuldu.

Suça karıştığı tespit edilen ve ülkemizden Yunanistan’ın Midilli adasına yasa dışı yollarla geçmeye çalışan Afgan asıllı 245 kişi ile 64’ü Afganistan, 2’si Azerbaycan, 1’i Rusya, 1’i Irak, 9’u Suriye, 8’i Fas, 2’si Filistin, Hakkında idari işlem yürütülen 1 Mısırlı. İşlem Özbekistan kökenli 4 kişi üzerinde gerçekleştirildi. Toplam 337 yabancı uyruklu kişi, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. – ÇANAKKALE

haber-kuluncak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu