Haber

Bursa, Cihat Yaycı Paşa’yı ağırladı

Atilla Güney/ MORA MECMUASI (BURSA IGFA)
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Bursa İl Temsilcisi Mehmet Akar, dünyada son dönemde yaşanan olaylara, Ortadoğu’da devam eden haksız savaşa ve Türkiye’nin dünya mazlumlarının sesi ve umudu olma stratejisine değindi.

Daha sonra konuk konuşmacı TÜRK DERSLERİ Lideri Doç. Dr. Bunu eski Amiral Cihat Yaycı’ya bıraktı. Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Yaycı Paşa, Türkiye’nin İsrail-Filistin savaşında izlediği dış politikanın takdire şayan olduğunu belirtti.

Türkiye’nin şu ana kadar ılımlı açıklamalar yaptığını ve istikrarlı politikaların sürdürülmesi gerektiğini hatırlatan Doç. Cihat Yaycı, “Biz dengeli politikalar izliyoruz, binlerce yıllık devlet geleneğine ve devlet aklının çıktılarına uygun hareket ediyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu çok önemli. “Vatandaşlara ve siyasi partilere, Türkiye’yi taraf olmaya itecek kampanyalardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Yay Burcu; “Türkiye’nin etrafında bir ateş çemberi oluştu. Bir yanda Ukrayna ve Rusya Savaşı, diğer yanda Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerginlik henüz bitmemiş olmalı, dolayısıyla zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’ta PKK ve YPG terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Yıllardır Suriye ve Irak’ta yaşananlar, şimdi de İsrail ile Hamas arasındaki çatışma günlerdir yanı başımızda devam ediyor. “Yani neresinden bakarsanız bakın üçüncü dünya savaşı kapıda” dedi.

Türkiye’nin jeopolitik varlığı ve misyonu çok değerlidir.

Türkiye, İsrail’in son günlerde yaptığı soykırıma seyirci kalamaz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, neredeyse her gün dünya ülkelerinin yetkililerine hitap ediyor. Bu adaletsiz savaşın kazananı yok ve olmayacak. İsrail’in yaptığı tam da vahşettir. Böyle bir savaşın ne hukuku ne de uluslararası anlaşmaları kaldı ve güya insanlık yeryüzünden silindi.

vakfikebir-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
nakliyat
Başa dön tuşu